Haaland kivásárlási ára meglepően alacsony



A Borussia Dortmund 75 millió euróban határozta meg csatára, Erling Braut Haaland kivásárlási árát.

A norvég csatár a salzburgi szerződésében rögzített kivásárlási ár, azaz 20 millió euró ellenében igazolt a Dortmundba, ahol első két bajnokiján 57 percet játszott, de ennyi is elég volt neki ahhoz, hogy öt gólt szerezzen, ami Bundesliga-rekord.

A Ruhr-vidéki klubhoz 2024-ig írt alá, de ahogy a Bild írja, a játékos képviselői ezúttal is ragaszkodtak kivásárlási árhoz és azon küzdöttek, hogy ennek értéke ne haladja meg az 50 millió eurót. A BVB azonban kevesellte az összeget, így végül 75 millió euró szerepel a záradékban.

Többen a homlokukra csaphatnak, hogy ezt az összeget a szezon végén várhatóan bármelyik európai topklub nevetve fizetné ki egy olyan potenciállal bíró csatárért, mint Haaland, csakhogy a kikötés 2020 nyarán még nem lép életbe. Azaz ha a következő átigazolási időszakban bárki meg szeretné venni a 19 éves futballistát, annak igen mélyen a zsebébe kellene nyúlnia.

A 75 millió eurós kivásárlási ár ugyan meglepően alacsony, de a Dortmund és a játékos minden esetben jól jár, hiszen ha 2020 telén egy klub kifizeti Haaland kivásárlási árát, akkor a Ruhr-vidékiek 55 millió eurót keresnek rajta, a labdarúgónak pedig nem kell éveket a BVB-nél tölteni, ha lehetősége lesz még nagyobb csapatba szerződni – márpedig elég valószínű, hogy lesz.


Forrás:M4Sport.hu
Close Menu