Kicentizte továbbjutását a Barcelona a Kupában

A nyolcaddöntőért játszottak szerda este a Spanyol Kupában, immár a legnagyobb klubok, köztük a Real Madrid és a Barcelona is bekapcsolódott a sorozatba. Nem tűnt úgy, hogy nehéz feladatuk lenne, harmadosztályú ellenfelet kaptak idegenben, a Barca az Ibizát, a Real a salamancai Unionistast.



A Barcelona aztán rettentően megszenvedett a volt Barca- és Sevilla-futballista Pablo Alfaro edzette kiscsapattal.

Javi Perez a hazaiaktól első támadásukból betalált a 9. percben Neto kapujába, majd egy órányi barcelonai szenvedés következett. A pihentetett Messi, Busquets és Piqué, illetve a sérült Luis Suarez nélkül felálló sztárcsapat sokkal harmadosztályúbbnak tűnt, mint ellenfele, két pontos passzt képtelenek voltak összerakni.

Az Ibiza biztosan őrizte előnyét műfüves pályáján, a 70. percig a Barcelona semmi veszélyt nem jelentett a kapujára. Quique Setién, az új edző ekkorra már lecserélte a használhatatlan Carles Perezt Jordi Albára, majd a 70. perc környékén jött Arthur is Riqui Puig helyett.

Ekkortájt rakta össze első passzait a Barcelona a középpályán, és a 73. percben össze is jött az egyenlítés: De Jong remekül ugratta ki az addig észrevehetetlen Griezmannt, aki a jobb alsóba gurított.

Az utolsó bő 10 percre érkezett Arturo Vidal is - Rakitic helyett -, és a Barcának reményt adott, hogy a bíró hat percet hosszabbított. A 95. percben így fordíthattak: Jordi Alba játszotta meg ügyesen Griezmannt, aki technikásan a bal alsó sarokba rúgta a labdát.

A vége 1-2, a Barcelona bejutott a legjobb 16 közé.


Forrás: Index.hu
Close Menu