Lesz olyan válogatott aki három ezer kilométert utazik egy Eb-meccsértEgy biztos, a szurkolóknak sem mindegy, hogy csak a "szomszéd utcába kell átmenni", vagy Európa másik felébe, hogy láthassa a válogatottját az Eb-n.

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra már 20 csapat kvalifikálta magát, míg négy résztvevő kilétéről a márciusi pótselejtezők döntenek. Mivel az idei tornát 12 városban rendezik, így vannak csapatok, melyek a csoportmeccseiket is két különböző – országuktól messze eső – városban játsszák, míg a kvalifikációnak köszönhetően akad olyan is, amelyik mindhárom csoporttalálkozóját hazai környezetben rendezheti.

A torna hivatalos honlapja összeállítást készített arról, hogy a már kijutott együtteseknek hol lesz a főhadiszállása és hol játsszák csoportmeccseiket. Akad együttes, amelyiknek hazai környezetben lesz az alaptábora (Ausztria, Franciaország,), és innen fog utazni két különböző országba a három meccset lejátszani.

A németek vagy az olaszok mindhárom csoportmeccsüket hazai pályán játsszák és ha továbbjutnak, valamint a nyolcaddöntőt is sikerrel veszik, akkor a negyeddöntőt is hazai környezetben rendezhetik.

Ennek ellenpéldája például a svédek, akiknek a főhadiszállása Írországban lesz, és Dublin mellett innen utaznak majd a mintegy 2000 kilométerre eső Bilbaóba is. A vb-győztes franciák otthon maradnak, onnan ruccannak át Münchenbe és Budapestre meccset játszani. De az osztrákok is Tirolból kelnek útra Bukarestbe és Amszterdamba meccselni.

A címvédő portugálok két meccset játszanak Budapesten, egyet Münchenben, de a főhadiszállásuk a magyar főváros lesz. Ráadásul ha továbbjutnak, a nyolcaddöntőjüket is a Puskás Arénában játszhatják.

A törökök és a walesiek egyaránt Bakuban lesznek a csoportküzdelmek alatt, hiszen két meccset is az azeri fővárosban játszanak, csak az olaszok elleni találkozóra kell a mintegy 3000 kilométerre lévő Rómába repülniük.

Amennyiben a magyar együttes sikerrel veszi a pótselejtezőt – előbb Bulgáriát idegenben, majd az izlandi-román meccs továbbjutóját Budapesten kellene legyőzni -, úgy a főhadiszállása Telkiben lenne, a csoportmeccsei közül pedig kettőt (Portugália, Franciaország) Budapesten, egyet pedig (Németország) Münchenben játszana.

A csapatok főhadiszállása és a csoportmeccseik helyszíne

Anglia: alaptábor – Burton upon Trent, csoportmeccsek: London
Ausztria: alaptábor – Tirol, csoportmeccsek: Bukarest, Amszterdam
Belgium: alaptábor – Tubize, csoportmeccsek: Szentpétervár, Koppenhága
Csehország: alaptábor – Currie (Skócia) csoportmeccsek: Glasgow, London
Dánia: alaptábor – Helsingor, csoportmeccsek: Koppenhága
Finnország: alaptábor – Szentpétervár, csoportmeccsek: Szentpétervár, Koppenhága
Franciaország: alaptábor – Clairefontaine-en-Yvelines, csoportmeccsek: Budapest, München
Hollandia: alaptábor – Zeist, csoportmeccsek: Amszterdam
Horvátország: alaptábor – St Andrews, skócia, csoportmeccsek: Glasgow, London
Lengyelország: alaptábor – Portmarnock (Írország), csoportmeccsek: Dublin
Németország: alaptábor – Herzogenaurach, csoportmeccsek: München
Olaszország: alaptábor – Coverciano, csoportmeccsek: Róma
Portugália: alaptábor – Budapest, csoportmeccsek: Budapest, München
Oroszország: alaptábor – Moszkva, csoportmeccsek: Szentpétervár, Koppenhága
Spanyolország: alaptábor – Madrid, csoportmeccsek: Bilbaó
Svédország: alaptábor – Maynooth (Írország), csoportmeccsek: Bilbaó, Dublin
Svájc: alaptábor – Róma, csoportmeccsek: Baku, Róma
Törökország: alaptábor – Baku, csoportmeccsek: Baku, Róma
Ukrajna: alaptábor – Bukarest, csoportmeccsek: Amszterdam, Bukarest
Wales: alaptábor – Baku, csoportmeccsek: Baku, Róma


Forrás:M4Sport.hu
Close Menu