Mbappé a világ legértékesebb labdarúgója

Egy tanulmány szerint 265 millió euróra (84,8 milliárd forint) becsült vételárával a világbajnok francia Kylian Mbappé a jelenlegi legdrágább labdarúgó.A svájci CIES sporttanulmányi központ által kidolgozott algoritmus alapján a Paris Saint-Germain csatára ezzel messze megelőzi klubtársát, a brazil Neymart, akiért 2017-ban a franciák 222 millió eurót fizettek a Barcelonának, ám most már "csak" 100 milliót ér.

"Nem könyvelő vagyok, hanem futballista. Teszem a dolgom, segítek a csapatnak, és ha én vagyok a legdrágább játékos, hát jó" 

- közölte a hír hallatán a 21 éves Mbappé, aki 2018-ban 180 millióért igazolt Monacóból Párizsba.

A CIES rangsorának második helyén a Manchester Cityt erősítő Raheem Sterling áll 223 millióval, harmadik a Liverpool egyiptomi légiósa, Mohamed Szalah 175 millióval. Lionel Messi, a Barcelona hatszoros aranylabdás argentin csatára 125 milliót, míg Cristiano Ronaldo, a Juventus portugál sztárja 80,3 milliót ér.

A tanulmány figyelembe vette a játékosok korát, posztját, teljesítményét a válogatottban és klubjukban, emellett egyesületük gazdasági helyzetét és azt is, hogy melyik ligában szerepelnek.

A top 20-ból - azaz a legalább 100 milliót érő mezőnyből - 11-en a Premier League-ben futballoznak. A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool három olyan labdarúgóval büszkélkedhet, aki a legtöbbet éri a posztján: Alisson 87 millióval a legdrágább kapus, Virgil van Dijk 93 millióval a középhátvédek, míg Trent Alexander-Arnold 110 millióval a szélső hátvédek rangsorát vezeti.

m4sport.hu
Close Menu