Minél előbb biztosítani szeretné a bennmaradást a Paksi FC

Minél előbb szeretné biztosítani bennmaradását a labdarúgó NB I-ben a Paksi FC - mondta a klub vezetőedzője az egyesület csütörtöki, idényindító sajtótájékoztatóján, Pakson.


 

Osztermájer Gábor hozzátette: hasznos volt a január 8. és 18. között a törökországi Belekben tartott edzőtábor, ahol nívós orosz, azeri és román ellenfelekkel játszott a csapat.
   
"Minőségi játékot tudtunk bemutatni, előre tudtunk lépni mentálisan is" 

- jegyezte meg.
   
A szakvezető azt mondta, sokat vár az új igazolásoktól, a Paksra visszatérő két támadó középpályástól, Bertus Lajostól és Szakály Dénestől, illetve a Békéscsabáról Paksra igazolt belső védőtől, Szélpár Norberttől. Szakályról megemlítette, tőle várja azt, hogy "fazont szabjon" a csapatnak.
   
Kérdésre válaszolva elmondta: a beleki táborban gyakorolták az előző bajnoki fordulóban a Mezőkövesd ellen 1-0-ra megnyert meccsen látott ötvédős játékrendszert, illetve a támadó felfogású játékrendszert is.
   
"Maradunk a kétékes játéknál, mindkét csatárnak ez fekszik, és a keret is erre alkalmas" 

- fűzte hozzá.
   
Hangsúlyozta, hogy fejlődést vár a csapattól, amelynek nagy koncentrációra és egységre lesz szüksége a tavaszi idényben.
   
Az idei első fordulóban szombaton az FTC ellen lép pályára a Paks. Az idegenbeli meccsről a tréner azt mondta, arra biztatja a futballistáit, hogy stresszmentesen játsszanak, hiszen "az Üllői úton csak nyerhetünk".
   
"Bízom abban, hogy motiváltak lesznek a játékosaim és kevés hibával lehozzák a mérkőzést" 

- fűzte hozzá. Az edző sérülés miatt nem számíthat Hahn Jánosra, Bartha Lászlóra és Haraszti Zsoltra.
   
"Vesztenivalónk nincs, nyugodtan játszhatunk, így mentünk Fehérvárra is" 

- utalt Böde Dániel csapatkapitány a paksiaknak a MOL Fehérvár FC ellen decemberben elért 2-0-s győzelmére.
   
Bognár Péter szakosztályelnök többek között megemlítette: reméli, hogy tavasszal már a teljesen kész "paksi katlanban" fogadhatják ellenfeleiket. Balog Judit, a klub ügyvezetője közölte, hogy a kivitelező ígérete szerint március végére elkészül az új paksi stadion.
   
A Paks az OTP Bank Ligában a 10. helyen áll, a Magyar Kupában pedig a harmadosztályú PMFC-vel találkozik a nyolcaddöntőbe jutásért. Utóbbi sorozatban alapelvárás a tolnai klubnál a következő körbe kerülés, de azután is minél tovább szeretnének versenyben maradni.

MTI
Close Menu