Pátkai Máté: Frissebbnek és energikusabbnak kell lenni a támadóharmadban



Hazai pályán egy 0-0-s döntetlennel kezdte a tavaszi idényt az éllovas FTC legkomolyabb üldözője, a MOL Fehérvár. A piros-kék két játékosa, Pátkai Máté és Elek Ákos így látta a bajnokit.

A nem várt pontvesztésnek érthetően nem örült a fehérváriak válogatott középpályása, Pátkai Máté, aki a szezonnyitó után a klub honlapjának mondta el, hogy támadásban kell javulnia a piros-kékeknek.

„Kemény, férfias küzdelem volt, bár azt nem mondanám, hogy durva. Sajnos nem lehetünk elégedettek ezzel az eredménnyel, ezzel a szezonkezdéssel… Igaz, hogy a Honvédnak is volt egy-egy lehetősége, de én azt éreztem rajtuk, hogy nem igazán akarnak futballozni, ők egy döntetlenért, egy 0-0-ért jöttek, amit el is értek, így ők lehetnek elégedettebbek… A végén voltunk pontatlanabbak az utolsó harmadban, az utolsó passzokkal, egy-egy beadással, labdákról lemaradtuk, esetenként rossz döntést hoztunk. Ha ezen tudunk javítani, akkor a jövőben tudunk meccseket nyerni. A játékban léptünk ugyan előre, de a futballt gólra játsszák, rúgott gól nélkül viszont nehéz mérkőzést nyerni. Frissebbnek és energikusabbnak kell lenni a támadóharmadban” – értékelte a Honvéd elleni döntetlent Pátkai Máté.

Csapattársához hasonlóan Elek Ákos is úgy érzi, hogy férfias küzdelmet láthattak a nézők, amelyen egy kicsivel közelebb álltak a győzelemhez.

"Férfias, küzdelmes, jó iramú mérkőzést játszottunk a Honvéd ellen, úgy érzem, helyenként jól is futballoztunk. Sajnáljuk, hogy a győzelmet nem sikerült megszereznünk, de talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy mi álltunk közelebb a három pont megszerzéséhez. A végén volt egy véleményes szituáció is, amiért talán kaphattunk volna egy 11-est, de most már mindegy, ezen nem tudunk változtatni. A hozzáállásunk rendben volt, és amit Joan Carrillo elképzelt, azt néha-néha már sikerült megvalósítani. Ezen az úton kell tovább haladnunk, a MOL Fehérvár FC-től hazai pályán ez a fajta letámadás az, ami elvárható. Hátul stabilak voltunk, tényleg csak a gól hiányzott ma a játékunkból" - nyilatkozta Elek Ákos.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
MOL Fehérvár FC - Budapest Honvéd FC 0-0

Mol Aréna Sóstó, 3054 néző, v.: Berke
sárga lap: Ikenne King (33.), Lanzafame (86.)
kiállítva: Aliji (91.)

Fehérvár:
Kovácsik - Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira - Pátkai, Elek - Nego (Houri a szünetben), Kovács I., Petrjak (Milanov 59.) - Futács (Hodzic 75.)

Honvéd:
Tujvel - Ikenne King (Uzoma 73.), Batik, Kamber, Lovric, Aliji - Banó-Szabó, Kesztyűs, Hidi - Lanzafame, Moutari (George 72.)


Forrás: M4Sport.hu
Close Menu