Pirotechnikai eszközökkel dobálták meg Ed Woodwardnak, a Manchester United alelnökének családi házát



A közösségi médiában felbukkant videón jól látszik, hogy valaki egy pirotechnikai eszközt dob a klubvezető cheshire-i házának kapujára. 

Hallani hangokat is, amely azt skandálják:

„Meg fogsz halni!” 

Sem a 48 éves Woodward, sem családja, így két kiskorú gyermeke sem tartózkodott otthon a támadás idején. A Manchester United azonnal közölte, hogy a támadás elkövetőit, vagy akár csak passzív szereplőit is a klub örökre kitiltja a stadionból, illetve adott esetben tagjai sorából.

A közlemény egyik részletét idézte a BBC:

„A szurkolói véleménynyilvánítás egy dolog, a bűncselekmény elkövetése, valaki életének a veszélyeztetése már más. Utóbbira egyszerűen nincsen mentség.” 

Az írás megállapítja:

„Tudjuk, hogy a futball világa mögöttünk áll, együttműködünk a rendőrséggel az illetéktelen incidens elkövetőinek azonosításán.” 

Az ügyben a cheshire-i rendőrség az illetékes, amely kedd este kapott jelzést egy nagyobb csoport által elkövetett bűncselekményről. A rendőrség is megerősítette, hogy senki sem sérült meg.

Ed Woodward az elmúlt hetekben a csapat gyenge szereplése miatt egyre csak fokozódó szurkolói elégedetlenség egyik céltáblája lett.

A „Vörös Ördögök” a Premier League táblázatán csak az ötödik helyen állnak, a hátrányuk a támadás idején 33 pont volt a listavezető Liverpoollal szemben. A legutóbbi (elveszített) hazai bajnoki találkozón a Burnley ellen, valamint a Tranmere Rovers elleni FA-kupa-mérkőzésen a szurkolók egy része a támadásnál is felhangzó dallal gyalázta Woodwardot, s többször is távozásra szólította fel a klubtulajdonos Glazer családot.

A BBC megjegyezte, hogy ez a támadás emlékeztetett egy 2004-es esetre, amelyben az akkori klubigazgató Maurice Watkins autóját támadták meg.

Watkins „bűne” az volt, hogy eladta a részvényeit az amerikai Glazer családnak, akinek „hatalomátvétele” nagyon nem tetszett a szurkolóknak. Woodward egyébként maga is közreműködött tanácsadóként a tulajdonosváltásnál, majd a klub vezetőségének tagja lett.

MH
Close Menu