Zidane átlagosan tizenkilenc meccsenként nyer egy trófeát a Reallal

A vasárnapi Spanyol Szuperkupa-győzelemmel tizedik trófeáját nyerte a Real Madriddal Zinédine Zidane, aki kilenc döntőjéből kilencet megnyert, és átlagosan 19 meccsenként „berak egy kupát a vitrinbe”.



A francia mester kicsit több mint négy éve, 2016 januárjában vette át a Real Madrid irányítását, és már 187 tétmeccsel a háta mögött a királyi klub egyik legeredményesebb edzőjévé avanzsált, ami nem csoda, ha az ember átlagosan nem egészen 19 meccsenként nyer egy serleget.

Az egykori klasszis irányító rögtön első szezonjában Bajnokok Ligája-győzelemmel kezdte edzői pályafutását, és történelmi triplázást hajtott végre, mikor csapata kétszer is megvédte címét az elitsorozatban.

A Real az ő irányításával szerezte legutóbbi bajnoki címét (2016/17), és két Spanyol Szuperkupa mellett két-két Európai Szuperkupát, valamint FIFA-klubvilágbajnokságot nyert a királyiakkal (a kupával hadilábon áll, ahogyan játékosként sem sikerült megnyernie Spanyolországban).

Az Atlético elleni, vasárnapi szuperkupa-győzelemmel a 47 éves francia megelőzte a spanyol örökranglistán a Barcával kilenc trófeát szerző Luis Enriquét, és már csak hárman állnak előtte Spanyolországban: Johan Cruyff (Barcelona, 11), Pep Guardiola (Barcelona, 14) és Miguel Munoz (Real Madrid, 14).

Zidane tehát „már csak” négy kupára van a legendás Real-trénertől, Miguel Munoztól, aki 14 serleget nyert 14 éves edzői karrierje során, a tizediket nyolc évvel munkába állását követően emelhette magasba, tehát dupla annyi időre volt szüksége, mint a Zizou-nak.

Guardiola már serényebb volt, bő három év alatt begyűjtött 13 trófeát a Barcelonával, igaz döntőbeli hatékonyságban Zidane a jobb, kilenc fináléjából kilencet megnyert, míg katalán kollégája első kilenc barcás döntőjéből „csak” nyolcat.

m4sport.hu
Close Menu