19 percenként lő gólt Haaland



Megállíthatatlannak tűnik Erling Haaland, a Borussia Dortmund focicsapatának csatára. A norvég válogatott támadó szenzációsan kezdte karrierjét a német együttesben, három bajnoki mérkőzésen már hét találatnál jár!

Legutóbb az Union Berlin ellen 5-0-ra megnyert összecsapáson duplázott a téli átigazolási szezonban Szoboszlai Dominik csapatától, az osztrák RB Salzburgtól 20 millió euróért (6,7 milliárd forintért) szerződtetett futballista. Az első meccsén, az Augsburg ellen rögtön triplázott, pedig mindössze 34 percet töltött csereként a pályán. A második találkozóján, a Köln ellen szintén a kispadról szállt be, kevesebb mint fél óra alatt szerzett két gólt. A berliniek ellen a kezdőcsapat tagjaként 77 percet játszott, így ért el két találatot.

Összességében 136 perc alatt hétszer vette be az ellenfelek kapuját, amit azt jelenti, átlagosan 19 percenként szerez gólt.

Az elképesztő számok ellenére Haaland szerényen értékeli teljesítményét.

Élvezem a játékot, de még mindig nem érzem úgy, hogy százszázalékos állapotban lennék. Úgy gondolom, erőnlétileg van még lemaradásom, a fizikai állapotom ugyanakkor meccsről meccsre jobb lesz 

– mondta a norvég csatár, akinek nem a gólszerzés a legfontosabb.

Az a célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Bízom benne, hogy a jó formánk megmarad. Csak úgy lehet esélyünk az aranyéremre, ha továbbra is a legmagasabb szinten teljesítünk.

Haalandról, aki az Union Berlin ellen egy gólpasszt is kiosztott, Michael Zorc, a dortmundiak sportigazgatója áradozott a csapat legutóbbi mérkőzése után.

Egészen elképesztő színvonalon játszik, elfogytak vele kapcsolatban a jelzők. Igazi gólvágó, az a feladata, hogy betaláljon az ellenfél kapujába, s ennek maradéktalanul eleget tesz. Nagyon bízom benne, hogy sokáig kitart a formája 

– jelentette ki a korábbi focista, aki 1997-ben Bajnokok Ligáját nyert a Dortmunddal.

Lekörözi a legnagyobb sztárokat is a szupertini

Haaland remeklése miatt megnéztük, lapzártáig hogyan teljesítettek a legnagyobb klasszisok csapatuk legutóbbi három bajnokiján.

- Az olasz Juventus portugál támadója, Cristiano Ronaldo öt gólt ért el, 54 percenként volt eredményes. 

- A brazil Neymar háromszor talált kapuba a francia PSG-ben, átlagban 90 percenként szerzett gólt. 

- Az argentin Lionel Messi 270 perc alatt csak egyszer volt eredményes a spanyol Barcelonában.
Close Menu