A Honvéd vendégeként nyert a Mezőkövesd



A Mezőkövesd 2-1-re nyert a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában szombaton.

    OTP Bank Liga, 18. forduló:
Budapest Honvéd FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1973 néző, v.: Iványi
   
gólszerzők: Moutari (29., 11-esből), illetve Nagy D. (40.), Besirovic (50.)
    sárga lap: Batik (21.), Banó-Szabó (23.), Cipf (26.), Kesztyűs (42.), Uzoma (62.), illetve Vadnai (18.), Guzmics (29.), Besirovic (76.), Szappanos (87.)

    Budapest Honvéd:

Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Uzoma (Kálnoki-Kis, 85.), Hidi, Banó-Szabó (Ikenne-King, 78.), Kesztyűs, Kukoc - Cipf (Mayron, 65.), Moutari

    Mezőkövesd:

Szappanos - Farkas, Guzmics, Neszterov, Vadnai - Berecz, Karnyicki - Cseri (Mesi, 87.), Besirovic (Katanec, 93.), Nagy D. (Jurina, 80.) - Zivzivadze

    A kispestiek rögtön a kezdés után magukhoz ragadták az irányítást, de a 15 perc után feléledő vendégek intenzív letámadásos taktikájával nem tudtak mit kezdeni. A 29. percben kezezés miatt megítélt büntetőből mégis vezetéshez jutott a Honvéd - a tizenegyest Moutari értékesítette -, ám a támadásban egyébként keveset nyújtó mezőkövesdiek Nagy Dániel találatával még a szünet előtt egyenlítettek.
    A fordulást követően a hazai védelem második megingását is góllal büntették a vendégek. A helyzetet akkor is Zivzivadze dolgozta ki, a befejezés viszont Dino Besirovicé volt. A hátralévő időben térfelén zártan és fegyelmezetten védekezett a Kövesd, és mivel hiba nélkül tette, a Honvéd csupán néhány lehetőségig jutott, s egyenlíteni már nem tudtak a kapura kevés veszélyt jelentő hazaiak.
    A Honvéd immár öt forduló óta nyeretlen: három döntetlen mellett másodszor szenvedett vereséget, pályaválasztóként viszont ezt megelőzően legutóbb szeptember 14-én maradt alul. A mezőkövesdiek vendégként a mostani győzelem előtt négy mérkőzésen át nyeretlenek voltak. A két együttes legutóbbi kilenc találkozóján egy hazai siker és egy döntetlen mellett hét vendéggyőzelem született.


Forrás:MTI.hu
Close Menu