A jognak kitüntetett szerepe van a sportbanA jognak kitüntetett szerepe van a sportban, és egyre nagyobb szükség van olyan jogászokra, akik a sport világában is jártasak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára szombaton a Budapesti Jogász- és Sportolóbálon.

   
Szabó Tünde nyitóbeszédében kiemelte, hogy a sport óriási mértékben fejlődik az egész világon, és a magyar sport is újabb fénykorát éli.
   
Magyarországon sok sportlétesítményt fejlesztenek, és nemzetközi sporteseményeket is szerveznek 

- tette hozzá.
   
Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a jogászokat és a sportolókat egyaránt jellemzi a fegyelmezettség, kitartás, szorgalom és a célok iránti elköteleződés.
   
Varga Judit igazságügyi miniszter arról beszélt, hogy mindkét hivatásban fontos a kitartás, szorgalom és az energia.
   
A sport olyan etikai értékek tiszteletére tanít meg, mint a csapatmunka, egyéni érdekek alárendelése és a szabályok betartása 

- vélekedett a miniszter.
   
A 188. alkalommal megendezett Budapesti Jogászbálhoz idén a szervezők második hivatásként a sportot választották a nyári tokiói olimpiára tekintettel.
   
Az eseményen posztumusz életműdíjat kapott Wichmann Tamás kenuvilágbajnok, ugyancsak életműdíjjal tüntették ki Szekeres Pál parasportolót és Keleti Ágnes olimpiai bajnok tornászt.

MTI
Close Menu