Az éllovas Ferencváros nem bírt otthon a HonvéddalAz éllovas Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott szerdán a vendég Budapest Honvéddal a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának zárómérkőzésén.

   
    OTP Bank Liga, 19. forduló:

Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd FC 0-0

Groupama Aréna, 7227 néző, v.: Pintér
    sárga lap: Zubkov (48.), Haratin (73.), illetve Banó-Szabó (29.), Kálnoki-Kis (45+1.), Lanzafame (67.)

    Ferencváros:

Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Otigba, Heister (Civic, 83.) - Haratin, Sigér (Lodico, 63.) - Zubkov, Isael, Nguen - Boli (Varga R., 67.)
   
    Budapest Honvéd:

Tujvel - Batik, Kamber, Niba (Lovric, 61.) - Kálnoki-Kis, Ikenne-King (Kukoc, 76.), Hidi, Banó-Szabó, Moutari, Kesztyűs (Buna, 80.) - Lanzafame

   
Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a hazai együttes, de a zártan védekező kispestiekkel szemben ritkán tudott a kapu közelébe eljutni. A középpályán a vendégek megerősített alakzata kevés területet hagyott a ferencvárosiaknak.
   
A szünet után Boli az egyik, a következő akciónál Moutari a másik kapu előtt hagyott ki ígéretes helyzetet, majd ismét állandósult a ferencvárosi mezőnyfölény, de a tempó kevésbé volt intenzív, mint a mérkőzés elején. A cserék hoztak ugyan frissítést a hazai akciókba, de azok többsége továbbra is nélkülözte a gólveszélyt, így a kevés hibával védekező vendégek kihúzták kapott gól nélkül a mérkőzést.
   
A bajnokságban a Ferencváros veretlenségi sorozata immár 15 meccs óta tart, pályaválasztóként pedig 46 találkozó óta nem talált legyőzőre. A Budapest Honvéd  hat forduló óta nyeretlen, két vereség mellett negyedszer játszott döntetlent.

MTI
Close Menu