Cristiano Ronaldo akár a Liverpoolban is kiköthetett volna




A 18 éves Crsitiano Ronaldo olyan teljesítményt nyújtott a lisszaboni Sportingban, hogy több klub érdeklődését is felkeltette. Phil Thompson, a Liverpool legendás védője a The Athleticnek adott interjújában bevallotta, hogy akkoriban akár le is szerződtethette volna a tehetséges portugál tinit a csapat.

„Meghívtak, hogy nézzem meg a Sporting egyik meccsét. Azt mondták, hogy Cristiano Ronaldo 4,75 millió euróba kerül, de ezt az összeget négy év alatt lehetne kifizetni. A fizetési igénye 1,2 millió euró lett volna. Akkor azt gondoltam, hogy egy 18 éves kölyök számára ez egy kis túlzás, mindenesetre érdemes foglalkozni vele. Tony Henry mondta el ezeket nekem, akit Jorge Mendes bízott meg azzal, hogy keltse fel Ronaldo iránt az érdeklődést. Visszamentem Liverpoolba, beszélgettem Gérard Houllier-val, aki azt mondta, hogy gondolkodnia kell ezen. A következő héten terveztük elkezdeni a tárgyalásokat, amikor olvasom, hogy Ronaldo Manchesterben van, 14,5 millióért vásárolták meg…” – emlékezett vissza a 42-szeres angol válogatott Thompson, hogy csúszott le klubja egy nagy igazolásról.

Mára már történelem, hogy Cristiano Ronaldo a Manchester United játékosa lett, ahol Sir Alex Ferguson kezei alatt 292 mérkőzésen lépett pályára, 118 gólt szerzett. A trófeák sem kerülték el: Bajnokok Ligáját nyert, háromszor lett bajnok, a liga és az FA-kupát is a magasba emelhette egyszer, ahogyan egy szuperkupát is.


Forrás: M4Sport.hu
Close Menu