Dembélének nem csak a szezonja, de az EB is ugrott


Kedden Finnországban megműtötték Ousmane Dembélét, akinek a múlt hétfői edzésen szakadt el a combizma.

A katalán klub tájékoztatása szerint a francia válotatott támadónak hat hónapot kell kihagynia, így nemcsak a bajnokság tavaszi szezonját lesz kénytelen kihagyni, hanem minden bizonnyal a nyári Európa-bajnokságot is, amelynek csoportmérkőzései közül kettőt is Budapesten játszanak a franciák.

A világbajnok Dembélé 2017 nyarán 105 millió euróért szerződött a Barcelonához, ahol a klubvezetők vele kívánták feledtetni a Paris Saint-Germainbe távozó Neymart. A játékos első idénye azonban rosszul sikerült: öt hónapot hagyott ki sérülés miatt. Eddig több mint 60 mérkőzésről hiányzott – többnyire izomsérülései miatt –, a mostani idényben mindössze kilenc mérkőzésen tudott játszani klubcsapatában. Legutóbb november 27-én lépett pályára. Dembélé a Barcelonában 74 tétmérkőzésen 19-szer volt eredményes.

A katalánok támadósorának másik tagját, Luis Suárezt január közepén műtötték meg. A 33 éves uruguayi csatár Dembélével ellentétben alapembernek számít, a felépülését pedig május közepére jósolják, azaz várhatón ebben a szezonban már ő sem játszhat.



Forrás: M4Sport.hu
Close Menu