Ezek a sportesemények maradnak el a koronavírus miattSzámos sportágban töröltek vagy halasztottak el sporteseményeket a koronavírus-járvány miatt, amelyben - a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerdai adatai szerint - 74 185-re nőtt a fertőzöttek száma Kína szárazföldi részén kedd éjfélig, és a vírus 2004 életet követelt.

Atlétika

Egy évvel elhalasztották, így csak 2021-ben kerül sor a márciusra tervezett fedettpályás atlétikai-világbajnokságra, amelynek Nancsing lesz a házigazdája. Egyben törölték a fedettpályás Ázsia-bajnokságot, amelyet múlt hét közepén rendeztek volna Hangcsou-ban. Jövő vasárnap pedig elővigyázatosságból amatőr futók nélkül rendezik meg a Tokió Maratont. Így az eredetileg tervezett több mint 38 ezres résztvevői létszám helyett mindössze bő 200-an vághatnak neki a távnak a japán fővárosban.

Birkózás

Kína, a Koreai NDK és Türkmenisztán sem vesz részt Új-Delhiben az Ázsia-bajnokságon.

Golf

A női golfozók legrangosabb sorozatának (LPGA) hajnani tornáját törölték, és több más tornához hasonlóan elhalasztották - két hónappal - a PGA Tour kínai sorozatának rajtját.

Gyeplabda

Nem játsszák le Kína és Ausztrália márciusi mérkőzéseit a Hockey Pro League-ben.

Hetesrögbi

Áprilisról októberre tolták a World Rugby Sevens Series szingapúri és hongkongi állomását.

Forma-E

Törölték a rendezés tervét a március 21-i futamnak, amelyre Sanyában került volna sor.

Forma-1

Elmarad az április 19-re tervezett Kínai Nagydíj, amelyet egy későbbi időpontban pótolnak Sanghajban, amikorra javulnak a körülmények.

Kosárlabda

A kínai Fosan helyett Belgrádban rendezték meg az ötkarikás kvalifikációs tornát. Később kerül sor az eredetileg péntekre tervezett Ázsia Kupa-selejtezőre, amelyen Japán Csibában látná vendégül Kínát.

Labdarúgás

Elhalasztották az ázsiai Bajnokok Ligájában azokat a találkozókat, amelyekben kínai együttesek érintettek. A járvány gócpontjában, Vuhanban került volna sor egy négycsapatos női selejtezőtornára Kína, Ausztrália, Tajvan és Thaiföld részvételével, a tornát Ausztráliába helyezték át. Kínában elhalasztották a bajnokikat az összes futballigában. A Vietnámba tervezett februári nemzetközi találkozókat mind más országban, Mianmarban és a Fülöp-szigeteken játsszák le.

MMA

Zárt kapuk mögött rendezik jövő pénteken a sorozat szingapúri gáláját.

Tenisz

A Fed Kupa Ázsia-Ócieánia I-es csoportjának vetélkedéseit a kínai Tungkuanból a kazah fővárosba, Nur-Szultanba helyezik át. A kínai férfi válogatott játék nélkül veszítette el a Románia elleni párharcát a Davis Kupa egyes világcsoportjában, miután a járvány kapcsán életbe lépett korlátozások miatt nem tud elutazni Romániába.

Tollaslabda

A február végi hajnani Kína Masters viadalt elhalasztották, miután több játékos visszalépett. A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség (BWF) ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az Ázsia-bajnokságot meg tudják majd rendezni Vuhanban április második felében. Kína és Hongkong válogatottjai nem indultak múlt héten a manilai csapat Ázsia-bajnokságon.

Torna

A kínai válogatott kihagyja a csütörtökön kezdődő melbourne-i világkupa-viadalt.

Ökölvívás

Vuhan helyett a jordániai Ammanban rendezik meg Ázsia és Óceánia olimpiai selejtezőit márciusban.

Röplabda

A Jangcsou-ba tervezett strandröplabda-tornát, amelyet áprilisban rendeztek volna meg, a tokiói olimpia utánra halasztották.

Súlyemelés

Kazahsztán helyett - miután az ország korlátozta a ki- és beutazást Kínába, valamint a vele szomszédos országokba - Üzbegisztánban rendezik meg a súlyemelők Ázsia-bajnokságát.

MTI
Close Menu