Gattuso: Képtelenség megállítani Messit



Kedden este a Napoli a Barcelonát fogadja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A 21 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Gennaro Gattuso, a Napoli 46 éves mestere bízik csapatában és abban, hogy játékosai a lelküket kiteszik a pályára a jó eredmény reményében.


„Egy remek csapat ellen lépünk pályára. Egy olyan Napolit akarok látni, amely nem fél. A San Paolóban eddig – leszámítva a Juventus ellen – nem játszottunk jól. (Holnap) egy olyan csapatot akarok látni a pályán, amelyik tudja, hogy kell szenvedni. Amióta Setién megérkezett Barcelonába, a csapat azt játssza, amit korábban éveken keresztül. Valverdével 10 másodpercbe telt, míg visszaszerezték a labdát, Setiénnel ehhez csak 6 másodperc kell. Nagyot kell játszanunk, mert folyamatos nyomás alatt leszünk. Sokat kell kockáztatnunk” – ecsetelte a várakozásait a kedd esti mérkőzésről Gattuso.


A mindig vehemens mester meggyőződése, hogy csak akkor érhetnek el jó eredményt a Barcelona ellen, ha kiegyenesednek és legjobbjukat mutatják, ahogyan azt is szentül hiszi, hogy Messire felesleges külön embert állítani.


„Ki kell egyenesednünk a Barcelonához, nem kezdhetünk el aggódni. Egy élettel teli csapatot akarok látni, amely az utolsó pillanatig élvezni fogja a játékot. Olvastam valahol, hogy Messire embert kellene állítanunk, de nem csak ellene játszunk. Lorenzo (Insigne) azt mondta, hogy ő egy nagy játékos, de nem csak a futball tekintetében számít nagyságnak. Ő egy igazi példakép minden gyerek számára. Olyan dolgokat csinál, amiket csak a Playstationben láthatsz, olyanokat, amiket korábban el sem tudtál volna képzelni. Évekre ő marad a világ legjobbja. Képtelenség megállítani Messit, ettől még a játékosaimnak mindent meg kell tenniük ennek érdekében. Mi alapvetően a Barcelona, nem pedig Messi ellen játszunk. Semmi értelme annak, hogy egy embert állítsak rá. Az elmúlt napokban kipróbáltunk pár dolgot, meglátjuk, hogy fog működni” – beszélt arról, mekkora problémát jelent, hogy az ellenfélben Messi játszik.


A nehézségek ellenére hisz abban, hogy csapata képes jó eredményt elérni a katalánok ellen.


„Én mindig hiszek a csapatomban. Hogy a Napoli megnyerheti-e a Bajnokok Ligáját? Nos, soha ne mondd, hogy soha” – mondta sejtelmesen de bizakodóan az olasz tréner.


A csapat kapitánya, Lorenzo Insigne is hasonló szemszögből közelítette meg a kedd esti meccset, számára annyival több érzelmet tartalmaz a mérkőzés, hogy Nápoly szülöttjeként mindig a lehető legjobbat próbálja kihozni magából.

„Érzem a felelősséget. Én vagyok a kapitány, így fontos munkám van a pályán és azon kívül egyaránt. Hála ezért az edzőmnek is, aki töretlenül hisz bennem. Mindig mellettem áll. Nápolyi vagyok, így jól tudom, hogy az ilyen meccsek mekkora érzelmi töltettel bírnak. Együtt éljük meg ezeket a pillanatokat a csapat és az edző egyaránt, és fontos, hogy higgadtak maradjunk. Egy óriási csapat ellen játszunk, ezért a létező legjobban fel kell készülnünk ellene. Nem csak Messi áll majd velünk szemben, hisz sok más jó játékosuk van. Képességeinknek a legjavát kell mutatnunk a mérkőzésen, határainkat kell feszegetni, akkor jó teljesítményt nyújtunk”- mondta Insigne.



M4Sport.hu 
Close Menu