Guardiola és Sterling is hűséges marad a Cityhez


A Sky Sports értesülése szerint Pep Guardiola és Raheem Sterling az UEFA eltiltása ellenére sem tervezi elhagyni a Manchester Cityt.

Az Európai Labdarúgó Szövetség múlt pénteken két évre kitiltotta az összes európai kupasorozatból a Manchester Cityt, amelyet 30 millió eurós pénzbüntetéssel is sújtott, mert a klub éveken keresztül megtévesztette a szövetséget és súlyosan vétett a pénzügyi fair play szabályai ellen. Az ítélet nem jogerős, a City a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul.

Az elsőfokú döntés megjelenése óta többen is úgy vélekedtek, hogy amennyiben az UEFA határozata jogerőre emelkedik, Pep Guardiola vezetőedző el fogja hagyni a klubot. A tréner ugyanis edzői karrierje során mindössze egyetlen szezonban nem volt BL-résztvevő, amikor a 2007/2008-as idényben a Barcelona B-csapatát irányította.

A Sky Sports azonban úgy tudja, hogy Guardiola közölte a Manchester City játékosaival, hogy szerződése lejárta előtt nem fog távozni a klubtól. A 49 éves tréner megbízatása a 2020/2021-es idény végéig szól, és a hírek szerint nem kíván szakítani azzal a hagyománnyal, hogy ahogyan eddig mindegyik klubjánál, a Citynél is kitölti szerződését.

Az edző mellett állítólag Raheem Sterling is hűséges marad a csapathoz, és a hírek szerint akkor sem távozik, ha nem játszhat az európai kupaporondon.


M4Sport.hu
Close Menu