Gulácsi volt a hős a Tottenham ellen


A Gulácsi Péterrel felálló Leipzig története első nyolcaddöntős fellépése alkalmával egygólos előnyt szerzett a tavaly döntős Tottenham Hotspur vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A 29 éves kapus 2014 óta az első magyar labdarúgó, aki pályára lépett a BL kieséses szakaszában Szalai Ádám után, 2007 óta pedig az első magyar, aki kezdő volt a legrangosabb európai kupasorozat tavaszi idényében Fehér Csaba után.

A német csapat jobban kezdett, a meccs elején a hazaiak kapusa, Hugo Lloris csak a kapufa segítségével tudott menteni, s bár később a túloldalon a magyar válogatott Gulácsi Péternek is volt egy bravúrja, alapvetően a Leipzig irányított, de gólt nem tudott szerezni.

 A folytatás angol helyzettel indult, Gulácsi pedig ismét remekül védett. Ezt leszámítva a szintén magyar válogatott Willi Orbán csapatkapitányt térdsérülése miatt továbbra is nélkülöző lipcseiek játszottak fölényben, amely Timo Werner értékesített büntetőjével góllá érett.

Hátrányban magára talált a londoni gárda, de egyenlítenie nem sikerült, amihez Gulácsi is nagyban hozzájárult egy újabb bravúrral, amikor Giovani Lo Celso szabadrúgását a kapufára tolta.


A visszavágókat március 10-én rendezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Tottenham Hotspur – RB Leipzig 0–1 (0–0)
gól: Werner (58., tizenegyesből)
Close Menu