Lampardék otthon tartották a három pontot Mourinhoék ellen


A Chelsea 2-1-re legyőzte a Tottenham csapatát az angol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának nyitómeccsén.

Egyik csapat sem szerepelt jól a héten, így José Mourinho, valamint Frank Lampard seregére is ráfért volna a győzelem. A Chelsea hétfőn hazai pályán kapott ki a Manchester United ellen a bajnokságban, míg a Tottenham saját közönsége előtt szenvedett vereséget az RB Leipzig ellen a BL-nyolcaddöntőben.

Tíz perc játékot követően Willy Caballerónak, valamint Hugo Llorisnak is be kellett mutatni egy bravúrt. Ezt követően a francia kapus védte honfitársa, a novemberi West Ham elleni ütközetet követően ismét a kezdőbe kerülő Olivier Giroud löketét. A kipattanó azonban Barkley elé került, aki a kapufát találta telibe, majd a lécről a világbajnok támadó elé került a játékszer, aki másodszor már nem hibázott.

A második félidő sem indult jól a vendégek számára, ugyanis Marcos Alonso remek lövésével kettőre nőtt a kékek előnye. Érdekesség, hogy a spanyol védő legutóbb decemberben került be a kezdőbe bajnoki meccsen, éppen a Spurs elleni 2-0-s idegenbeli siker alkalmával. Szinte rögtön a második találat után még nehezebb helyzetbe kerülhetett volna a Tottenham, de Giovani Lo Celso taposásánál nem villant a piros lap.

A spanyol védő a hajrában megszerezhette volna a második gólját, de a kapufa megmentette a vendégeket. Az utolsó percekben Antonio Rüdiger balszerencsésen a saját kapujába juttatta a labdát, de a kékek így is behúzták a meccset. A Chelsea ezzel négy bajnokit követően nyert ismét, és négy pontra növelte előnyét a jelenleg ötödik helyen álló Tottenhammel szemben.


PREMIER LEAGUE, 27. FORDULÓ
Chelsea - Tottenham 2-1


TABELLA
Digisport.hu
Close Menu