Mohamed Salah is ott lesz az olimpián


Az egyiptomi olimpiai labdarúgó-válogatott kapitánya Shawky Gharib megerősítette, Mohamed Salah ott lesz a 2020-as olimpián. Az afrikai ország még tavaly kvalifikálta magát, miután megnyerte az U23-as Afrika Nemzetek Kupáját.

A férfiak labdarúgó tornáját a tervek szerint július 24-től augusztus 9-ig tartják, így elképzelhető, hogy sikeres szereplés esetén a Liverpool jelenlegi legeredményesebb gólszerzője hiányzik a Premier League szezonjának rajtjáról, amely augusztus 9-én kezdődik.

"Az elvihető három idősebb labdarúgó közül Salah az egyetlen, akiben már most biztosak vagyunk, hiszen ő a világ három legjobb játékosának egyike" - mondta Gharib a döntéséről. A szakember annak ellenére beszélt kész tényként a játékos szerepléséről, hogy vele még nem is egyeztetett az ügyben.

Januárban Jürgen Klopp a Liverpool mestere azt mondta újságíróknak, bár az olimpia csodálatos dolog, nem lenne túl jó, ha Szalah hiányozna. Szeretnék, ha az egész csapat együtt lenne a szezon előtti időszakban.

Ráadásul Salahról a téli időszakban is le kell mondania a német szakembernek, hiszen Egyiptommal szerepel az Afrika Nemzetek Kupáján.

A szabályok szerint az olimpián szereplő labdarúgó-válogatott többségének 23 éves kor alatt kell lennie, de három túlkoros játékos szerepelhet az együttesben, így férne be a 27 esztendős klasszis. Salah eddigi 67 válogatott meccsén 41 gólt szerzett, olimpián még nem szerepelt.ű


Forrás: M4Sport.hu
Close Menu