Nagy lépést tett az Inter a továbbjutás felé


Az Internazionale labdarúgócsapata 2-0-ra győzte le idegenben a Ludogorec együttesét az Európa Ligában a legjobb tizenhat közé jutásért folytatott párharc első felvonásán. A milánóiak így nagy lépést tettek a következő kör felé, ahogyan a Szoboszlai Dominikkal felálló Salzburgot 4-1-re kiütő Frankfurt és a Kolozsváron a hajrában a döntetlent kiharcoló Sevilla is.

Igaz, a Ludogorec – Internazionale párharc toronymagas esélyese az olasz alakulat volt már a párharc előtt is, azonban a bolgárok a csoportkörben több ízben megmutatták, hogy képesek nagy meglepetést okozni (sajnos ezt a Ferencváros játékosai is tapasztalhatták a budapesti összecsapáson a csoportkörben).

A zöldmezesek az első félidőben még jól tartották magukat, azonban a fordulás után a kék-feketék ritmust váltottak, amelynek meg is lett az eredménye.
A hetvenegyedik percben ugyanis Romelu Lukaku passzát a nemrégiben a Tottenhamtől igazolt Christian Eriksen lőtte a hálóba, akinek ez volt az első találata a Nerazurriban.

A hajrá pillanataiban az előbb említett belga csatár is eredményes volt, ő büntetőből vette be a bolgár kaput. A milánóiak végül 2-0-ra nyerték a meccset, így ahhoz csodára lenne szükség a visszavágón, hogy ne Antonio Conte gárdája kvalifikálja magát a legjobb tizenhat közé.

UEFA EURÓPA LIGA, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS

Ludogorec (bolgár)–Internazionale (olasz) 0–2 (Eriksen 71., R. Lukaku 94. – 11-esből)


Digisport.hu
Close Menu