Nem fogadhatja hazai pályán az Újpest a Ferencvárost



A játékosok épsége miatt nem használható az Újpest pályája.

Az Újpest FC múlt hétvégi hazai mérkőzésén nyilvánvalóvá vált, hogy a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyege jelenleg nem megfelelő a játékra, ezért a továbbiakban az MLSZ nem engedélyezi mérkőzések rendezését a Megyeri úton, amíg a hiányosságokat fel nem számolják.


Amint arról az MLSZ honlapja beszámolt, az OTP Bank Liga őszi szezonjában az Újpest FC a pálya korszerűsítése, a illetve fűtésrendszer kialakítása miatt az Illovszky Rudolf Stadiont használta hazai pályaként. A klub vezetése a téli szünetben jelezte, hogy az új gyepszőnyeg készen áll, így az MLSZ a helyszíni szemlét követően a Megyeri úti stadionba írta ki a csapat soron következő hazai összecsapásait.

A múlt szombati Újpest FC–MOL Fehérvár FC bajnoki mérkőzés (0–1) alkalmával tapasztaltak kétségessé tették, hogy a pálya minősége megfelelő-e, ezért az MLSZ külső szakértő bevonásával rendkívüli helyszíni szemlét rendelt el a Szusza Ferenc Stadionban. A szemle során kiderült egy szabad szemmel nem látható hiányosság: a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el. Erre tekintettel a szakértő és az MLSZ szakemberei azt állapították meg, hogy a pálya ilyen állapotban sérülésveszélyessége miatt nem alkalmas a játékra.

Az MLSZ döntése szerint az Újpestnek új helyszínt kell megjelölnie a soron következő mérkőzésekre, így a szombati Ferencváros elleni derbire is.



Forrás: M4Sport.hu
Close Menu