Nem játszhat a bolgárok egyik húzóembere a magyarok elleni meccsemKiril Deszpodov jövő héten bokaműtéten esik át, ezért biztosan nem léphet pályára március 26-án a magyarok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn.


„Az operáció kedden Innsbruckban lesz. Az orvosok szerint legalább nyolc hétig nem játszhatok” – mondta a 23 éves szélső, akit 2018-ban az év játékosának választottak hazájában.


A 2018-ban hazájában a legjobb játékosnak megválasztott tavaly az olasz élvonalban szereplő Cagliari együtteséhez igazolt, de a szardíniai klub erre az idényre kölcsönadta a Sturm Graznak, amelynek színeiben 13 meccsen hétszer volt eredményes és hét gólpasszt jegyzett.

A pótselejtező bolgár-magyar elődöntőjét Szófiában rendezik, a győztes pedig március 31-én az izlandi-román párharc továbbjutójával küzdhet meg hazai pályán – azaz magyar siker esetén a Puskás Arénában – az Eb-részvételért.

Ha a négyes győztese a bolgár, magyar, izlandi hármasból kerül ki, akkor a kontinensviadalon Németországgal, a világbajnok Franciaországgal és a címvédő Portugáliával kerül azonos csoportba, melynek három találkozóját a magyar fővárosban rendezik. Ha a románok jutnak ki, akkor ők a holland, ukrán és osztrák hármas mellé kerülnek.M4Sport.hu
Close Menu