Otigba újra magára öltheti a címeres mezt



„Jó teljesítményt nyújt, figyelem a játékát, de csak az utolsó héten döntök arról, hogy behívom-e a keretbe” – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány Otigba Kenneth-ről az M4 Sportnak.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a tervek szerint március 16-án hirdeti ki keretét a március 26-án sorra kerülő, bulgáriai Eb-pótselejtezőre. A magyar válogatott győzelme esetén öt nappal később a Puskás Arénában fogadja az Izland-Románia párharc továbbjutóját. A második összecsapás győztese kijut a nyári kontinensviadalra, amelynek egyik helyszíne Budapest lesz.

Az olasz szakember az M4 Sportnak elmondta, a védelem összeállításánál továbbra is nehéz helyzetben van, mivel Willi Orbán sérült, Kádár Tamással pedig nem számol a Dinamo Kijev első csapata.

A szövetségi kapitány hozzátette, figyeli azokat a játékosokat, akik középhátvédként megoldást jelenthetnek a magyar csapatban, köztük új névként a Ferencváros védőjét, Otigba Kenneth-et is.

„Látnom kell, hogy milyen állapotban vannak a játékosok. Gondolok itt Lang Ádámra, Szalai Attilára, Baráth Botondra. Willi Orbán és Vinícius sérült, így lehetséges, hogy új középső védőt kell behívnom. Bár én sosem válogattam be, de az elmúlt időszakban Otigba jó teljesítményt nyújt. Megvan a kellő fizikuma, gyorsasága és önbizalma. Még semmi sem dőlt el, van még néhány mérkőzés, amin figyelni fogom, és csak az utolsó héten fogok dönteni.”

Otigba pályafutása leghosszabb pihenőjén van túl, miután lábközépcsont-törés, majd izomszakadás miatt több mint egy évet volt kényszerpihenőn. A 2019-es évet kihagyó védő januárban a Paks ellen tért vissza a Ferencvárosba, azóta minden mérkőzésen kezdőként számított Sergei Rebrov vezetőedző.

A nigériai születésű, de már Magyarországon nevelkedett futballista kétszer szerepelt eddig a magyar válogatottban, Georges Leekens korábbi szövetségi kapitány a Kazahsztán és a Skócia elleni felkészülési mérkőzésen is pályára küldte.



M4Sport.hu
Close Menu