Pelén egyre inkább látszódnak a depresszió jelei



Csípőprotézise miatt már csak járókerettel és tolószékkel tud közlekedni, ez lelkileg nagyon megviseli.

Aggódik a korábbi klasszis, a háromszoros világbajnok Pelé fia. Edinho egy interjúban árulta el, hogy 79 éves édesapja az elmúlt években számos betegségen esett át. Csípőproblémái mellett 2015-ben prosztataműtéte volt, majd tavaly olyan súlyos húgyúti fertőzést szenvedett, melynek következtében életveszélyes állapotban került kórházba.

Már otthon van, csípője azonban továbbra sem tökéletes, mint a fia elmondta, minden idők legjobb játékosának tartott édesapja csípőprotézist kapott, de a műtét utáni rehabilitációja nem jól sikerült, így jelenleg csak járókerettel tud közlekedni, ha pedig valahol meg kell jelennie, tolószékkel megy.

"Képzeljék el, ő aki mindenkit lenyűgözött a mozgásával, most járni sem tud rendesen. Semmit nem akar csinálni, ami azzal jár, hogy elhagyja a házat. Szégyelli magát, nem akarja, hogy bárki így lássa" - mondta Edinho. Hozzátette, annak köszönhetően, hogy a mozgásában korlátozva van, egyre félénkebb és visszahúzódóbb az apja, akin egyre inkább látszódnak a depresszió jelei.

Pelé pályafutása során 1363 mérkőzésen 1281 gólt szerzett, nem véletlenül tekintik minden idők legnagyobb játékosának. Ráadásul a brazilok idén ünneplik az 1970-es vb-győzelem ötvenedik évfordulóját, amely Pelé harmadik vb-sikerét jelentette. Hatalmas ünnepséget szerveznek, hiszen ezt a csapatot tartják minden idők legjobb válogatottjának, de Edinho jelenleg nem lát rá esélyt, hogy az édesapja ott legyen.



Forrás:M4Sport.hu
Close Menu