Ronaldo a Juventus történelmébe is beírta magát



A Seria A 22. fordulójában a Juventus 3-0-ra verte a Fiorentinát, Cristiano Ronaldo duplájával és De Ligt kései találatával. Ezzel a 34 éves portugál már 50 gólnál tart az olasz bajnokságban, amivel cirka hatvan éve nem látott átlagot tudhat magáénak.

Cristiano Ronaldo 70. mérkőzését játszotta a Juventus színeiben, a firenzei violák ellen az 50. gólját is megszerezte.

Ilyen teljesítményre csak ketten voltak képesek a torinói csapat történetében. Aki még a portugálnál is kiemelkedőbben teljesített az argentin Omar Sívori volt, 1957. szeptember 8-a és 1959. április 22-e között. Neki elég volt 65 mérkőzés, hogy elérje a bűvös ötvenes határt.

A walesi John Charles 1957 és 1962 között ugyanúgy termelte a gólokat, mint Ronaldo: 70 meccsen 50 találat.

A Juventusban sok legendás játékos lőtt legalább ötven gólt, de a fent említett három volt a leggyorsabb. A francia Michel Platininek 84, David Trezeguet-nek 86, Roberto Baggionak 88, Filippo Inzaghinak 90, Alessandro Del Pieronak 151 mérkőzés kellett ahhoz, hogy elérjen a félszázig. A portugál jelenlegi csapattársa, az argentin Paolo Dybala is büszke lehet a statisztikáira: ő pontosan századik meccsén szerezte meg az ötvenediket.

Ronaldo esetében azért is mondható elképesztőnek ez a gyorsaság, mert már bőven túl van 30. életévén (34), talán az sem túlzás, hogy pályafutása csúcsán is, bár ezzel a kijelentéssel lehet vitatkozni 2020-as formáját nézve. Az idei esztendőben hat mérkőzésen szerepelt, ezeken tízszer volt eredményes.

A Juventus történetében egy másik csúcsot is beállított, egyedül a francia Trezeguet volt képes kilenc egymást követő Serie A mérkőzésen betalálni az ellenfél hálójába. A Fiorentina ellen ezt a rekordot beállította, 8-án a Verona ellen megdöntheti a portugál.


Forrás:M4Sport.hu
Close Menu