Új névszponzor - Simple Női LigaÚj névszponzor támogatja Magyarország legjobb női csapatainak bajnokságát. A nyolc egyesület versengését a Jet-Sol Kft. után a SimplePay online fizetési rendszer és a Simple applikáció fejlesztője és üzemeltetője, az OTP Mobil Kft. karolta fel. 

Az NB I-es magyar bajnokság a 2019-2020-as tavaszi szezontól a Simple Női Liga nevet viseli.

Az 1983-1984-es évadban indult bajnokság első győztese a László Kórház SC volt, jelenlegi címvédője pedig a most is a tabella élén álló FTC-Telekom. A március 14-én rajtoló tavaszi felvonás sok izgalmat ígér, hiszen mindhárom dobogós csapat egyaránt 28 ponttal áll. Az eddigi 12 forduló legtöbb gólját, szám szerint 17-et Vágó Fanni, a Fradi játékosa szerezte.

A Simple Női Ligában versenyez még a szombathelyi Haladás-Viktória FC, a hazai mérkőzéseit Üllőn játszó ASTRA-ALEF HFC, az ETO FC Győr, a Szentmihály Szeged-Fitsport és a fővárosi Kelen SC. A bajnoki címről, a bronzéremről, valamint a másodosztályból való faljutásról a szezon végén rájátszás dönt.

Az OTP Mobil ügyvezető igazgatója, Benyó Péter a támogatással kapcsolatban elmondta:

Örömmel tölt el minket, hogy az elkövetkező szezonban hazánk legjobb női focistáit támogathatjuk abban, hogy minél eredményesebbek lehessenek a felkészülés időszakában és a pályán egyaránt. Az elmúlt években látványos fejlődésnek lehettek szemtanúi a sportág rajongói, és úgy gondolom, hogy 2020 átütő év lehet az eredmények szempontjából is. Ezért még izgatottabban várjuk, hogy immár a Simple nevét viselő Női Liga pályára álljon.

Török Gábor, az MLSZ elnökségének tagja és női bizottságának elnöke úgy fogalmazott:

A bajnokság rangját emeli az a tény, hogy egy széles körben ismert márka állt mellé.  Az elmúlt években a női labdarúgás jelentős fejlődésen ment keresztül, egyre nagyobb figyelmet kap, a Simple szerepvállalása is erre bizonyíték.

MLSZ
Close Menu