Újpest-Puskás Akadémia 2-3Az Újpest ideiglenes otthonában, Zalaegerszegen 3-2-re kikapott a Puskás Akadémia együttesétől a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 23. fordulójában.

A Puskás Akadémia 3-2-re nyert szombaton az Újpest vendégeként Zalaegerszegen a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában.


    OTP Bank Liga, 23. forduló:

Újpest FC-Puskás Akadémia FC 2-3 (1-2)

Zalaegerszeg, 182 néző (az nso.hu szerint), v.: Solymosi
    gólszerzők: Calcan (28.), Novothny (91.), illetve Vanacek (3.), Knezevic (43.), Van Nieff (87.)
    sárga lap: Onvo (33.), Litauszki (69.), illetve Urblík (31.), Knezevic (36.)

    Újpest FC:
 
Pajovic - Heris, Litauszki, Risztevszki, Burekovic - Csongvai (Szakály P., 65.), Onovo - Calcan (Bacsa, 66.), Nwobodo, Perosevic (Koszta, 74.) - Novothny

    Puskás Akadémia FC:
 
Hegedüs L. - Szolnoki (Varga J., 58.), Meissner, Spandler, Nagy Zs. - Urblík, Plsek (Van Nieff, 74.) - Slagveer, Knezevic, Gyurcsó (Sós B., a szünetben) - Vanecek

   
Mivel az Újpest a fővárostól 230 kilométerre talált ideiglenes otthonra - amíg a játékra jelenleg alkalmatlan Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegét nem teszik rendbe -, egyáltalán nem volt meglepő, hogy csak néhány néző lézengett a zalaegerszegi stadionban.
   
Az ürességtől kongó lelátók egyáltalán nem zavarták meg a vendégeket, akik már a harmadik percben megszerezték a vezetést. Az Újpest mezőnyfölényben futballozott és a játékrész közepén egyenlített. A félidő hajrájában a felcsútiak előbb még csak a kapufát találták el, majd érkezett Knezevic, aki egy óriási bombával újra vezetéshez juttatta csapatát.
   
A fordulást követően az Újpest támadott az egyenlítésért, de egyetlen Novothny fejesen kívül nem tudott veszélyhelyzetet kialakítani. A vendégek a 87. percben a csereként pályára lépő Van Nieff távoli szabadrúgásával eldöntötték a találkozót - Pajovic mintha nem hitte volna, hogy a holland középpályás abból a távolságból is megpróbálja -, így Novothny gólja a 91. percben már csak a szépségtapaszt jelentette a lila-fehérek számára.

MTI
Close Menu