Világklasszis labdarúgók és babonáik



Az egyik kapust gyomron vágták, a másikat puszilgatták, egész doboz kekszek fogytak, repült a rágógumi, a csatár nem lőtt kapura de a zene bömbölt a kocsiban. 

A babonák átszövik a labdarúgást.

Kolo Touré Arsenalos idejében mindig utolsóként lépett a pályára, amiből lett is galiba egy 2009-es Roma elleni Bajnokok-ligája mérkőzésen.

Történt ugyanis, hogy William Gallas késett egy első félidőben elszenvedett sérülés miatt késett a második félidőről, Touré pedig képtelen volt addig pályára lépni, míg Gallas meg nem érkezik. Így kettejük nélkül folytatódott a második játékrész, amiért a bíró sárgalappal jutalmazta az elefántcsontpart védőt, mivel engedély nélkül tartózkodott a pályán kívül.

A cseh Tomás Rosicky rájött, hogy a válogatott mérkőzések előtt nem szabad hangosan énekelnie a nemzeti himnuszt, mert még fiatal korában rájött, hogy ha így tesz, akkor a csapata kikap.

A Chelsea legendás csapatkapitánya, John Terry is rendelkezik meccs előtti babonával: ő minden összecsapás előtt ugyanazt az Usher CD-t hallgatja az autójában mialatt a stadionba tart.

Sokan biztosan jól emlékeznek, hogy a világ- és Európa-bajnok védő, Laurent Blanc az 1998-as franciaországi tornán minden meccs előtt egy csókot nyomott a kapus, Fabian Barthez kopasz kobakjára. Meg is nyerték a vb-t.

A holland futball egyik, ha nem a legnagyobb alakja, Johan Cruyff még Ajaxos korában minden mérkőzés előtt gyomron vágta a csapat kapusát, Gert Balst, a középkezdés megelőzően pedig rendszeresen átköpte rágógumiját az ellenfél térfelére.

Az angolok csatára, Gary Lineker úgy gondolta, hogy a meccs előtti bemelegítés során nem lő kapura, nehogy idő előtt ellője a puskaport. Amennyiben pedig az első félidőben helyzetet hibázott, a második játékrészre új mezben futott ki, megszabadulva így a rontástól.

Az olasz vércse, Filippo Inzaghi (tudják, aki Sir Alex Ferguson szerint lesen született) a meccsek előtt mindig elmerült egy doboz gyerek kekszben, de kettőt mindig meghagyott benne. Talán az ellenfél pórul járt kapusát szerette volna kiengesztelni vele…

A portugál labdarúgás nagy alakja, Eusebio minden mérkőzés alatt egy szerencseérmét hordott a cipőjében.

m4sport
Close Menu