A FIFA a koronavírus miatt megváltoztatja a nyári átigazolási szezon határidejét


A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség azt tervezi, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltoztatja a nyári átigazolási szezon határidejét.

Mint arról korábban beszámoltunk, a FIFA múlt héten létrehozott egy munkacsoportot, amelynek az lesz a feladata, hogy megoldásokat találjon a koronavírus-járvány által a sportág elé állított kihívásokra. A grémium egyebek mellett a játékosok szerződését érintő problémákra próbál megnyugtató választ adni. Sok játékosnak ugyanis június 30-án jár le a kontraktusa, de ha újra is kezdődnek a nemzeti bajnokságok, nem feltétlenül fognak véget érni addig.

Az európai futballvezetők továbbra is abból indulnak ki, hogy a bajnokságok véget fognak érni június 30-ig, a FIFA ugyanakkor vizsgálja annak lehetőségét, hogy vagy eltolja, vagy meghosszabbítja a nyári átigazolási szezont.

A munkacsoport már megkezdte a munkát, a nemzetközi szövetség egyik alkalmazottja azt mondta a Sky Sportsnak, felmérik a játékosok átigazolására vonatkozó FIFA-szabályok módosításának vagy ideiglenes megváltoztatásának szükségességét annak érdekében, hogy a játékosokat és a klubokat egyaránt védjék, továbbá hozzáigazítsák az átigazolási időszakot a mostani helyzethez.

„Konzultálunk az összes érintett féllel, beleérte a szövetségeket, a tagszervezeteket, a klubokat, a nemzeti ligákat és a játékosokat is” – idézi a Sky Sports a FIFA munkatársát.



M4Sport.hu
Close Menu