Az UEFA elhalasztotta 2021-re az Eb-t – hivatalos



Az UEFA keddi videokonferenciáján hivatalosan is eldőlt, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják az eredetileg 2020 nyarára tervezett labdarúgó Európa-bajnokságot.

Az Európai Labdarúgó Szövetség közleménye szerint az emberi egészség mindennél fontosabb, s mivel a járvány lefutását bizonytalannak ítélték és felismerték, nem lehetett volna biztonságosan megrendezni egy ilyen hatalmas sporteseményt, így az 55 tagállam, a nemzeti szövetségek, valamint a játékosok európai szervezeteinek képviselőinek részvételével megtartott ülésen az UEFA elnöke, Alexander Ceferin a halasztás mellett érvelt, majd a döntés ezt követően a végrehajtó bizottság ülésén született meg.

Így tehát eldőlt, hogy 2021-ben kerül csak megrendezésre a most nyárra, 12 város – köztük Budapest – részvételével tervezett kontinenstorna, melyet jövő június 11. és július 11. között bonyolítanak majd le.

A szövetség másik indoka a halasztás mellett az volt, hogy szeretnék befejezni az ideiglenesen felfüggesztett európai bajnokságokat, ráadásul a nemzetközi kupák is elsőbbséget élveznek az Európa-bajnoksággal szemben.

A Bajnokok Ligája és az Európa Liga befejezésére három lehetőséget mérlegelt a szervezet: vagy június vagy július 30-ig szerették volna lezárni a sorozatokat, vagy befejezni azonnal. Utóbbi lehetőséget azonban a jelentős pénzügyi veszteség miatt elvetették.

A Marca információi alapján a két legrangosabb európai kupát június végén fejezik be.



M4Sport.hu
Close Menu