Beckham csapatához igazolhat Messi és Ronaldo?!



Egészen bámulatos, igazi amerikai ötlettel állt elő az angol ikon.

Ha van ember a világon, aki komolyan gondol egy merész tervet, majd végre is hajtja, akkor azt az illetőt David Beckhamnek hívják. A most 44 éves Becks visszavonulását követően, 2014-ben álmodta meg a világméretű futballötletét Floridában, ami hat évvel később, 2020 februárjában már az Inter Miami névben és márkában összpontosul.

Hosszú tervezések és előkészületek után az MLS most hétvégén induló bajnokságában immár elindul a korábbi uruguayi válogatott Diego Alonso által irányított csapat, amelynek maga Beckham az elnöke és erős tulajdonosi réteg ül a vezetőségben.

A régi Lockhart Stadium helyén épülő Inter Miami CF Stadiumban játszhatják hazai meccseiket, ezzel párhuzamosan kisebb-nagyobb csúszások után a 2022-re tervezett Miami Freedom Park nevű stadionkomplexum is készülőben van. Ha mindez nem lenne elég, épp a napokban jelentették be, hogy 234 millió dolláros gigamegállapodást kötöttek a Qatar Airwaysszel.

A franchise egyetlen hátránya a 28 fős keret mélysége lehet, hisz sztárjuk nincs, legismertebb nevük a korábbi amerikai válogatott kapus, Luis Robles és a mexikói Rodolfo Pizarro. Más kérdés, hogy Beckhamnek komoly ötletei vannak a csapat megerősítésére.

"Nagyon hiszünk a keretben, a játékosokban, akikkel már most elégedettek vagyunk. Ugyanakkor a vezetőséggel egyetértünk abban, hogy amennyiben lehetőségünk nyílik klasszisokat Miamiba csábítani, úgy haladéktalanul meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket" 

- nyilatkozta Beckham a Reutersnek.

Két nevet kapásból bedobott az angol: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo akár együtt érkezhetne Amerikába. Az argentint még egy év szerződés köti a Barcelonához, a portugált kettő a Juventushoz.

"A világ összes csapata szeretné Messit és Ronaldót, de továbbra is úgy érezzük, hogy különbözünk minden más klubtól - persze abban is biztos vagyok, hogy minden más tulajdonos pontosan ugyanezt mondja. A lényeg, hogy kitűztük a célunkat, és meg kell mondani, nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen a tulajdonosi kör. Komoly jövőképet, nagy sikereket akarunk, olyan versenyképességgel, ami a legjobb játékosok érkezését teszi lehetővé" 

- mondta Beckham, aki hozzátette: voltak nehéz pillanatok az utóbbi hat évben, de mindvégig bízott Miamiban, és nem is bánta meg döntését.

Hogy szerepel-e valaha egy csapatban korunk két legjobbja, az a jövő zenéje, egy azonban biztos: az Inter Miami március 1-én a Los Angeles FC otthonában kezdi a bajnokságot, története első hazai mérkőzését pedig stílusosan Beckham volt csapata, az LA Galaxy ellen játssza.

eurosport
Close Menu