Betiltották a Premier League-ben a mérkőzés előtti kézfogást


Az angol szövetség egy közleményt adott ki, amely szerint a Premier League-ben megtiltják a kézfogást az ellenféllel és a játékvezetőkkel a mérkőzés előtt. Az”orvosi javaslatra” történő döntés alapján Angliában fittyet hánynak a Fair Play szellemének a megelőzés érdekében, így reagálnak az Európában egyre inkább hangsúlyossá váló koronavírus-járványra.

„A Fair Playt szimbolizáló kézfogás a Premier League-ben nem lesz lehetséges a következő fordulótól kezdve egészen addig, amíg az orvosi javaslatra újabb határozat nem születik.

A koronavírus terjedését okozhatják az orrból vagy a szájból kicsöppenő váladékok, amelyek a kézen keresztül, kézfogással terjedhetnek tovább.

A klubok és a mérkőzés vezetők a hagyományos protokoll többi aktusát gyakorolhatják minden egyes mérkőzésen, ahogy a pályára érkeznek.

A pályára vonulás után a csapatok változatlanul felsorakoznak a Premier League zenéjének kíséretében, utána a hazai csapat tagjai elvonulnak az ellenfél tagjai mellett anélkül, hogy kezet fognának” – olvasható a Premier League közleményében.M4Sport.hu
Close Menu