Diego Simeone: Ez a meccs legendás lesz a szurkolók emlékezetében


Az Atlético Madrid hosszabbítás után búcsúztatta a címvédő Liverpoolt, így bejutott az UEFA Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Így látták a visszavágót a szakvezetők.

Nem akármilyen fordulatokat hozott a Liverpool-Atlético Madrid visszavágó, ahol a Liverpool a rendes játékidőben ledolgozta a hátrányát, majd a hosszabbításban Firmino révén már összesítésben is előnyben volt. A spanyolok azonban a cserejátékosok góljaival nemcsak a továbbjutást harcolták ki, de az Anfield Roadon is nyerni tudtak.


Jürgen Klopp természetesen csalódottan értékelt a meccs után.

„Aki látta a meccset, az szerintem úgy érezheti, hogy ez másképp is alakulhatott volna. Nagyon tetszett, amit 90-95 percig láttam. Az első és egyben legfőbb hibánk az volt, hogy túl későn szereztük a második gólt. Ugyanis ez már a hosszabbításban született, nem a rendes játékidőben. Az Atlético világklasszis játékosokból áll, mégis több problémát okoztunk nekik, mint azt sokan várták.”

A szakvezető kitért az első bekapott gólra is.

„Adrián szuper játékos, nagyon kedvelem őt, de most vagy rossz döntést hozott, vagy rosszul találta el a labdát. Nem tudom, melyik az igazság. De nem kellett volna feltétlenül gólt kapni ebből, ám Adrian még úton volt visszafelé a kapuba, és nem igazán helyezkedett jól, ez pedig megkönnyítette a befejezést. Ez a gól mindent megváltoztatott. Gratulálok az Atléticónak, miután mindkét meccset megnyerte, megérdemelten jutott tovább. De mi is visszatérünk jövőre!”

A másik oldalon Diego Simeone természetesen sokkal boldogabban értékelt.

„Egy pillanatra sem adtuk fel az eredeti elképzelésünket, a játékosok pedig maradéktalanul betartották ezt. Ez a meccs legendás lesz a szurkolók emlékezetében. Mi pedig visszatértünk a legjobb nyolc közé, ráadásul egy kivételes ellenfél búcsúztatásával. Ehhez kellett, hogy ott legyen a kapunkban Oblak, aki a világ legjobbja a posztján. Ő számunkra olyan, mint Messi a Barcelonának.”
Close Menu