Fordulatos mérkőzésen kiejtették a címvédőt


Az Atlético Madrid Bajnokok Ligája-negyeddöntőbe jutott, miután hosszabbítást követően az Anfield Roadon 3–2-re legyőzte a címvédő Liverpool gárdáját a nyolcaddöntő szerdai visszavágóján.
A kapu előtt és mezőnyben is domináló Mersey-parti együttes Wijnaldum fejesével a szünetre ledolgozta első meccsen összeszedett hátrányát, és bár a második félidőben a szakadó esőben felső lécig jutott, nem tudta újabb gólra váltani fölényét. Sőt, a hajrában Saúl bevette a hazaiak kapuját, ám a találatot les miatt nem adták meg.

Következett a hosszabbítás, amelyben Firmino előbb kapufára fejelte a labdát, majd a kipattanót értékesítette. Alig három perc elteltével a Liverpool kapusa, Adrián passzolt rossz helyre, a játékszer Llorentéhez került, aki 18 méterről a hosszú alsóba tekert. A spanyol középpályás a hosszabbítás első félidejének ráadásában ismét villant, a végeredményt a csereként beállt Morata állította be egy kontra végén.

A Vörösök Jürgen Klopp irányítása alatt először vesztettek oda-visszavágós párharcot, az európai kupaporondon legutóbb az Európa-liga 2014/15-ös kiírásában a legjobb 32 között a Besiktas ellenében 11-esekkel búcsúzott a gárda ebben a „műfajban”.

Véget ért egyúttal a Liverpool több mint öt és fél évig tartó veretlensége az Anfield Roadon a nemzetközi kupákban, ezalatt 25 mérkőzésen 18 győzelem mellett 7 döntetlen volt a mérlege.

Eredmény,
Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágó:

Liverpool (angol) – Atlético Madrid (spanyol) 2–3 (1–0, 1–0, 2–2) – hosszabbítás után
gól: Wijnaldum (43.), Firmino (94.), illetve Llorente (97., 105.), Morata (121.)

Továbbjutott: az Atlético 4–2-es összesítéssel.

A játéknap másik meccsén:

PSG (francia) – Dortmund (német) 2–0 (2–0)
gól: Neymar (28.), Bernat (46.)

Továbbjutott: a PSG 3–2-es összesítéssel.



M4Sport.hu
Close Menu