Levelet írtak a labdarúgók az MLSZ-nek a koronavírus miatt: ezt kérikKét levelet is írt a Hivatásos Labdarúgók Szervezete, amelyből az egyik igen komoly kérést fogalmaz meg – tudta meg az NB1.hu.

Íme a levél:

„Tisztelt Uraim!
A koronavírus miatti intézkedések betartása mindannyiunk érdeke. A legfontosabb az emberi élet, az egészség védelme a sportban is. Azzal, hogy az MLSZ zártkapus mérkőzések megrendezését rendelte el, nem foglalkozott a játékosok egészségének védelmével. Az UEFA legutóbbi körlevele szerint nem fegyelmi vétség, ha a klub a válogatott meccsekre nem engedi el a játékosokat vagy a játékosok nem mennek el.

A fentiek miatt a HLSZ Elnöksége, valamennyi Magyarországon játszó labdarúgó képviseletében kezdeményezzük, hogy a bajnokságok felfüggesztéséről szóló döntést haladéktalanul meghozni szíveskedjenek. A legtöbb, koronavírussal érintett országban elővigyázatosságból már felfüggesztették a versenyeket. Nyomatékosan kérjük, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően a játékosok életét, munkakörülményeiket befolyásoló döntéseikről kellő időben szíveskedjenek informálni minket annak érdekében, hogy tagjaink a megfelelő tájékoztatásban részesülhessenek.
Felhívjuk minden sportoló és sportvezető figyelmét, hogy vigyázzon magára és másokra!”

 – olvasható a levélben.

A magyar bajnokság az egyike annak a mindössze öt sorozatnak, amit az 55 UEFA-tagállam közül még nem állítottak le.

Korábban két futballista, Davide Lanzafame és Holczer Ádám is kérte az MLSZ-t, hogy zárt kapus mérkőzések megrendezése helyett azonnal függesszék fel a magyar pontvadászatot. A levélre a HLSZ tájékoztatása szerint vasárnap estig nem érkezett válasz.
Close Menu