Meglepően könnyed sikert aratott a Manchester United együttese.



Szinte minimális ellenállásba sem ütközött, így simán nyert a Manchester United gárdája a Derby County ellen az FA-kupa nyolcaddöntőjének utolsó párharcán. 

Még a korábbi manchesteri sztár, Wayne Rooney sem tudta megtréfálni a Vörös Ördögöket. 

Kisebb adok-kapokkal indult a párharc, amelyen a hazai Derby County előtt adódott az első nagyobb lehetőség. Louie Sibley került helyzetbe, lövése azonban elkerülte a kapu jobb oldalát. Nem sokkal később Wayne Rooney veszélyeztetett egy szabadrúgás során, a kapu bal oldalába érkező labdát azonban Sergio Romero szép mozdulattal védte.

Derby 0 - 3 Manchester United

Ez azonban kellően felébresztette a vendégeket, akik Luke Shaw révén a 33. percben megszerezték a vezetést, s hogy hamar be is biztosítsák az előnyt, a 41. minutumban az új igazolás, a nigériai Odion Ighalo találatával növelték a különbséget.

A második játékrész nem hozott nagy változást a játék képét illetően, a vendégek domináltak, míg másodosztályú ellenfelük alig jutott el a kapuig. A 70. percben ismét Ighalo került nagy helyzetbe, akinek a próbálkozását előbb hárította lábbal Kelle Roos, ám a kippatanó labdára már nem ért oda a kapus, így végleg eldőlt a párharc.

A Manchester United így továbbjutott a legjobb nyolc közé, ahol a Norwich Cityvel mérkőzik meg az elődöntőért.

A negyeddöntők párosítása:

Leicester-Chelsea
Newcastle-Manchester City
Norwich-Manchester United
Sheffield United–Arsenal

tv2.hu
Close Menu