Neymart nem nagyon érdekli az előírt szabály


Erre szokták mondani: nem az eszéért szeretjük. Akkor, amikor szerte a világban tombol a koronavírus-járvány, amikor az Egészségügyi Világszervezet – és a klubok, beleértve a PSG-t - komolyan felhívja a figyelmet arra, hogy a nehéz időkben viselkedjünk felelősségteljesen és tartsuk be az előírt szabályokat a vírus terjedésének megfékezéséért, Neymar inkább azzal foglalkozik, hogy jól érezze magát a haverokkal, Brazíliában.



Az előírt szabályok között szerepel a távolságtartás – legalább 2 méterre legyünk embertársainktól -, illetve az, hogy ne verődjünk csoportokba. Ezeket a saját maga által posztolt képek szerint bizonyosan megszegte Neymar, aki sok labdarúgóhoz hasonlóan hazájába – Brazíliába – utazott, hogy ott töltse le az önkéntes karantént.

Maga a Paris Saint-Germain is azzal a feltétellel engedte haza a brazil klasszist, hogy az előírásokra odafigyel.

A jelek, vagy inkább a képek tanúsága szerint a figyelem/fegyelem nem Neymar erőssége. Pedig a klub mellett már hazája egészségügyi hatósága is kötelezte a lakosságot a szabályok betartására, ahogyan lassan szinte mindenhol a világban.

A PSG klasszisa ennek ellenére úgy döntött, hogy barátaival összejön egy strandröplabda-pályán közben megmozgatja a testét. Láthatóan a legkevésbé sem aggódik saját – és mások – egészsége miatt.
Arról már tudhatott, hogy Európában egyre komolyabb méreteket ölt a járvány, hogy Franciaországban – ahol a kenyérre valót keresi – az egyik legnehezebb helyzetben lévő ország (Olaszországban és Spanyolországban nagyobb az ok az aggodalomra), de közben már Brazíliában is egyre gyakoribbak a fertőzésről szóló hírek, mindez nem érdekli Neymart. Ő csak jól akarja érezni magát. Olyan nagy baj ez? – teheti fel magában a kérdést.


M4Sport.hu
Close Menu