Pique: „Az első félidei Real Madrid a legrosszabb Madrid volt, akivel valaha is találkoztam a Bernabéuban”


Vasárnap este a Real Madrid 2-0-ra legyőzte a Barcelonát a spanyol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában. Az El Clásico után Gerard Piqué kritizálta a blancók első félidei teljesítményét, amit Sergio Ramos sem hagyott szó nélkül, Zinédine Zidane azonban csapatával volt elfoglalva.

Nem várhatta jó előjelekkel a vasárnapi Clásicót a Real Madrid, hiszen legutoljára 2017 augusztusában tudta legyőzni katalán riválisát, a spanyol Szuperkupában. A Blancók bajnoki meccsen utoljára 2016 április 2-án győzték le a Barcát, hazai La Liga-meccs győzelemig pedig egészen 2014 októberéig kell visszalapozni a naptárat.

A meccset a Real kezdte jobban, de az első félidő második felében a katalánok domináltak, és Thibaut Courtois-nak több bravúrt is be kellett mutatnia. A második játékrészben ismét a fővárosiak játszottak jobban, és csak Marc André ter Stegen hatalmas bravúrjának, illetve Gerard Piqué mentésének köszönhetően nem kerültek előnybe Karim Benzemáék. A 71. percben éppen a spanyol világbajnok védőn változtatott irányt Vinícius Junior lövése, így már a német hálóőr is tehetetlen volt. A pontot az I-re Mariano Díaz tette fel, akinek ez volt az első La Liga-meccse a szezonban, és egy perc után rögtön be is vette a gránátvörös-kékek kapuját, eldöntve ezzel végleg a meccset.


„Az első félidei Real Madrid a legrosszabb Madrid volt, akivel valaha is találkoztam a Bernabéuban.” – kezdte értékelést Piqué. „Rengeteg ziccert hibáztunk el. Jobban kell játszanunk, mint a második félidőben, ahol rengeteg labdát adtunk el, amivel magabiztosabb lett a Madrid. Az az érzésem, hogy ez egy elszalasztott lehetőség volt számunkra.


Sergio Ramosnak meg volt a véleménye világbajnok kollégájáról, de inkább a győzelemnek örült.


„Mindenkinek tiszteletre méltó a véleménye. Én most aláírnám azt, hogy megnyerjünk minden Clásicót, egy olyan rossz félidő után, ahogy ő (Piqué) mondta. Más volt a megközelítése a két játékrésznek. Az elsőben rengeteg labdát veszítettünk, de a másodikban összeszedtük magunkat. A Barca nem volt túl friss, így mi egyre több és több helyzetet alakítottunk ki.”


Vinícius Júnior a Manchester City elleni vereség után (ahol egyébként gólpasszt adott) ismét a kezdőcsapatban kapott helyet, és most is élt Zinedine Zidane bizalmával. A brazil támadó egyébként ezzel a találatával az El Clásicók legfiatalabb gólszerzője lett, így érthetően boldog volt a lefújást követően.


“Ez volt az eddigi legszebb estém a Real Madrid játékosaként. Mindig keményen edzem, és éreztem, hogy egyszer lesz majd egy ilyen emlékezetes pillanatom. Kroos remekül passzolta nekem a labdát, az edzéseken sokszor gyakoroljuk ezt. Ezen az estén ez jól jött ki és gólt tudtam szerezni a kapura lövésből. Nem beadásnak szántam.”



Természetesen Zinédine Zidane is elégedett volt a látottakkal.



“Megérdemeltük a győzelmet, hiszen védekezésben és támadásban is remekül szerepeltünk. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, és nem volt tökéletes a letámadásunk sem. A második félidőben ezen sikerült javítanunk, és hatékonyabbak voltunk elől. Három nagyon fontos pontot zsebeltünk be, mert nehéz hetünk volt, és ezen az estén esélyünk nyílt ezen változtatni. Újra az élre álltunk, de a végsőkig kell küzdenünk.”



“Boldogok vagyunk, mert nagyon jól teljesített az egész csapat, büszke vagyok a játékosaimra, mert nem egyszerű így nyerni. A csapat ereje nagyon fontos volt ma. Az első az, hogy remekül védekeztünk, onnantól kezdve pedig bármelyik pillanatban esélyünk lehet a gólszerzésre. A második félidő a miénk volt. Sok helyzetünk volt, és kettőt gólra is tudtunk váltani. Nem kaptunk gólt, amiben Courtois nagyon fontos szerepet játszott. Csapatként nyertünk ma este.”


Digisport.hu 
Close Menu