Skardelli György: a legfontosabb, hogy jól működik a Puskás Aréna



Az épületet tervező Skardelli György számára az a legfontosabb, hogy a tavaly novemberben átadott Puskás Aréna tökéletesen ellátja funkcióját, és bizonyította, jól működik.

   
Az építész kedd reggel az M1 aktuális csatornán nyilatkozott, egy nappal az után, hogy a futballarénákkal foglalkozó stadiumdb.com honlap által meghirdetett versenyen a Puskás Aréna lett a közönségdíjas.
   
Skardelli jelezte, sokan dolgoztak együtt, és a tervezés folyamán a másik legfontosabb alapelv az volt, hogy megidézze a régi stadiont az új épület.
   
"Minden értékelés szubjektív, a közönségdíj és az építész kollégák díja is, mert azon túl, hogy jól működik az aréna, már a zsűritagokon múlik, milyen gondolati megközelítést tartanak fontosnak" 

- fogalmazott Skardelli.
   
"Annak ellenére, hogy egy stadion funkciója teljesen egyértelmű - egy focipálya köré kell lelátót építeni -, nincs két egyforma belőle. A régi aréna szerves része lett az újnak, maximálisan megvalósítottuk az elképzelést, elégedett vagyok ezzel kapcsolatban" 

- tette hozzá Skardelli, aki ugyanakkor sajnálja, hogy a járványhelyzet miatt egyelőre nem tudni, éles rendezvényen mikor mutatkozhat be a stadion.
   
A stadiumdb.com oldalon 19 ország létesítményei közül választhatták ki az öt legjobbat a szavazók, a világ 107 országából 30 632 voks érkezett, ezek majdnem felét, közel 14 955 ezer szavazatot a budapesti stadion kapta.
   
A listára csak a tavaly átadott és legalább 10 ezer néző befogadására alkalmas arénák kerülhettek fel, a Puskás Aréna mellett a dunaszerdahelyi MOL Aréna is versenyben volt.
   
A honlap emlékeztetett: tavaly a szakmai zsűri a DVTK arénáját választotta az év legszebbjének.
   
A díjnyertes Puskás Aréna lesz az egyik helyszíne a koronavírus-járvány miatt idén nyárról a jövő évre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságnak. A 2021. június 11-től július 11-ig tartó kontinensviadalon három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek a stadionban, amely 2022 májusában otthont ad az Európa-liga fináléjának is.

MTI
Close Menu