Szalah 100 meccs után jobb mutatóval bír a Liverpoolban, mint Suarez vagy Torres


Az egyiptomi támadó kevesebb meccsen jutott el a 70 gólig, mint a két korábbi Pool-támadó.

Az angol labdarúgó bajnokság 29. fordulójában a Liverpool hazai környezetben 2-1-re győzött a Bournemouth együttesével szemben, és egyre közelebb kerül a klub első PL-bajnoki címéhez.

A Pool első gólját Mohamed Szalah szerezte, akinek ez volt a 100. bajnoki meccse az angol együttesben. A gól pedig a 70. találata volt a Premier League-ben a Pool színeiben. (Korábban a Chelsea együttesében is játszott az angol bajnokságban, de ott 13 meccsen mindössze két gólig jutott.)

Az egyiptomi játékos ezzel a teljesítménnyel jobb mutatóval bír, mint két korábbi liverpooli klasszis, Fernando Torres vagy Luis Suarez. A spanyol összesen 102 bajnokit játszott az együttesben, ezeken 62 gólt szerzett, míg az őt követő uruguayi 110 meccsen jutott el 69 gólig.

Pedig Szalah mindössze kétszer szerzett kettőnél több gólt egy bajnokin. 2018 márciusában a Watford ellen négyszer volt eredményes, míg ugyanabban az évben decemberben mesterhármast ért el, épp a szombati ellenfél, a Bournemouth ellen.

Salah az első játékos Michael Owen óta, aki három egymást követő szezonban is el tudott jutni 20 gólig. Pedig amikor az első szezonjában remekelt, voltak akik azt mondták, egyszezonos játékos.



M4Sport.hu
Close Menu