Zárt kapus lesz a PSG-Dortmund nyolcaddöntő is!


A Valencia-Atalanta összecsapás után ez a második nyolcaddöntő, melyet zárt kapuk mögött játszanak.

A koronavírus terjedése miatt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) és a francia hatóságok már a múlt hét közepén is egyeztettek, de a hivatalos végszót hétfőn a francia rendőrség adta ki. Hosszas egyeztetés után hivatalosan is bejelentették, hogy zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik a szerdai PSG-Dortmund labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő mérkőzést.

Az első mérkőzésen a német együttes 2-1-re tudott nyerni. A mérkőzés jelentőségét jól mutatja, hogy újságírók százai próbáltak meg akkreditációhoz jutni.

Nem ez az első eset Franciaországban, a hétvégén több olyan eseményt is lemondtak, melyen ötezernél több ember vett volna részt. Hétfőtől megtiltottak minden olyan rendezvényt, melyen ezernél több ember venne részt, mivel a megbetegedések száma a második legnagyobb Olaszország után. A tilalom nem vonatkozik a tömegközlekedésre és az iskolákra.

Korábban már a Valencia elöljárói is bejelentették, hogy az Atalanta elleni keddi visszavágójuk is zárt kapus lesz. Azt a találkozót az olasz csapat 4-1-es előnyről kezdi. Szintén nézők nélkül rendezik a csütörtöki Getafe-Internazionale Európa-liga-találkozót is, de elképzelhető, hogy a napokban nő a zárt kapus találkozók száma mindkét kupasorozatban.



M4Sport.hu
Close Menu