A Manchester United állóhelyeket alakíthat ki az Old Trafford lelátóján



A Manchester United engedélyt kapott arra, hogy szurkolóinak 1500 fő befogadására alkalmas állóhelyi részt alakítson ki az Old Trafford stadionban.

   
A BBC beszámolója szerint ez a létesítmény északkeleti részében lesz, és már a 2020/21-es szezontól rendelkezésre áll. Amennyiben kiállja a próbát a szükséges biztonsági intézkedések figyelembevételével elkészülő állóhelyi szektor - például soronként legyenek korlátok és a fémszékek felhajthatóak -, úgy a jövőben a stadion más területein is lehetnek hasonlók.
   
A 75 ezer néző befogadására alkalmas Old Trafford az angol klubfutball legnagyobb stadionja, a Manchester United már évek óta küzd az állóhelyi rész megvalósításáért.
   
Az angol első- és másodosztályban az 1989-es, 96 halálos áldozatot követelő Hillsborough-tragédia hatására tiltották be az állóhelyi szurkolóhelyeket. A klubok részéről történt nyomás miatt azonban szakértők bevonásával biztonságos állóhelyi részeket terveztek, amelyre - az MU-hoz hasonlóan - korábban már engedélyt kapott a Wolverhampton Wanderers is.

MTI
Close Menu