Áll a bál a Barcelona együttesénél

Áll a bál a Barcelona labdarúgócsapatánál: csütörtökön este egyszerre hat elnökségi tag, közte két alelnök nyújtotta be lemondását Josep Maria Bartomeu klubelnök miatt.


A spanyol lapok már napok óta arról írtak, hogy változások várhatók a katalán gárda vezetőségében, miután többekkel megromlott a klubelnök kapcsolata. Bartomeu állítólag négy vezetővel közölte a héten, hogy a jövőben nem tart igényt szolgálataira, mivel szerinte a háta mögött ellene fordultak.

A négyek között volt a klub két alelnöke: Bartomeu korábbi bizalmasa, Emili Rousaud és pénzügyekért felelős Enrique Tombas, valamint az elnökség két tagja, Silvio Elias és Josep Pont, akikhez aztán csütörtökön további kettő vezető (Maria Teixidor és Jordi Clasamiglia) csatlakozott, így egyszerre hatan mondtak le a klubnál betöltött pozíciójukról.

A távozók nyílt levélben jelentették be döntésüket, hangsúlyozva, mostanra elérték azt a pontot, hogy nem tudnak azonosulni a klubvezetőség politikájával.

Elégedetlenségüknek adtak hangot a spanyol sajtó által csak „Barcagate-nek” nevezett botrány kezelésével kapcsolatban, és arra kérték az elnökséget, hogy a lehető leghamarabbi időpontra hozzák előre az eredetileg 2021-re kiírt választásokat, amelyen egyébként állítólag a most lemondott Emili Rousaud is indulna.



M4Sport.hu
Close Menu