Az Ajax akadémiája a legsikeresebb a világon

Az amszterdamiak akadémiájánál senki nem adott több játékost az öt legjelentősebb bajnokságba.


Érdekes összeállítást közölt a spanyol AS című lap, melyből kiderül, hogy továbbra is az Ajax utánpótlásképzése az egyik legsikeresebb a világon. Erre a legjobb bizonyíték, hogy az amszterdami klub akadémiáján nevelkedett játékosok közül 22 szerepel az 5 legjelentősebb európai bajnokságban.

Őket a Benfica és Red Bull Salzburg csapata követi, a portugálok 21, míg az osztrák klub 20 játékost adott az angol, spanyol, olasz, német, francia bajnokság jelenlegi küzdelmeihez. Az első ötbe még a Real Madrid Castilla és a Sporting fért be 17-17 játékossal.

Az első 15-ben egyébként 3-3 belga (Genk, Anderlecht és Bruges) és portugál (Benfica, Sporting és Porto) együttes található. Az első nem európai csapat a Boca Juniors a 15. a sorban.

Az öt legjelentősebb bajnokságot is megnézték és ez alapján a spanyoloknál a már említett Real, Angliában a Leeds United (8), Olaszországban a Crotone (6), Németországban a Bochum (7), Franciaországban a Le Havre (8) adta a legtöbb játékost a jelenlegi szezonban a topligáknak.



M4Sport.hu
Close Menu