Az UEFA fontosnak tartja, hogy a bajnokságok a pályán dőljenek el


Az Európai Labdarúgó Szövetség arra kéri tagjait, a nemzeti szövetségeket, illetve a klubokat, hogy amíg esély mutatkozik, törekedjenek a 2019/20-as bajnoki szezon befejezésre.

"Az UEFA fontosnak tartja, hogy a bajnokságok a pályán dőljenek el" - olvasható a Sky Sports által megszerzett levélben. Az UEFA az Európai Klubok Szövetségével és az európai ligákat tömörítő szervezettel közösen abban bízik, hogy júliustól folytatni lehet a labdarúgást.

A kontinensen egyelőre nincs egyetértés a "Hogyan tovább?" kérésben, míg a belga élvonalbeli bajnokságot már lefújták a Covid-19 világjárványra hivatkozva, addig a Premier League vezetői akár Kínában is hajlandóak lennének folytatni, amint az lehetséges és biztonságos.

A belgák mellett a hollandok is erősen fontolóra vették a szezon elvágását, UEFA szerint a bajnokságok lezárása elhamarkodott és nem indokolt - lenne - jelenleg.

A helyzet azért is különösen nehéz, mert egy július-augusztusi folytatás esetén a következő szezont azonnal el kellene kezdeni és a 2021-es foci Eb miatt májusig be is fejezni.

Az UEFA május közepén tervezi összeállítani a futballnaptárat, és csak abban az esetben támogatná a 2019/20-as szezon befagyasztását, ha az akkor állás szerint nem mutatkozna hely, idő és lehetőség az előző szezon mérkőzéseinek megrendezésére.

"Ez legyen a legvégső opció" - írják.



M4Sport.hu
Close Menu