Gera Zoltán a koronavírusról: olyan, mint egy háború, nem egyszerű feldolgozni



Az egész világot érintő koronavírus-járvány miatt Isten segítségéért fohászkodik Gera Zoltán. A magyar labdarúgás legendája, aki a nemzeti csapatban 97-szer lépett pályára, háborús állapotokat emleget a betegség kapcsán.

Ezekben a vészterhes időkben nagyon aggódik a családtagjaiért és a barátaiért. Hívő emberként együttérez a kórházban fekvő betegekkel, a hősies munkát végző orvosokkal, mentőkkel, ápolókkal.

A Bibliában sok üzenet van ezekkel a helyzetekkel kapcsolatban is. Akik Istenben bíznak, azok nem szégyenülnek meg. Mi amúgy is sokat olvassuk a Szentírást, mindennap megéljük a hitünket, nemcsak a bajban. Ezekben a napokban többet imádkozunk az embertársainkért, az országunkért, a világért 

– mondta Gera az M4 Sportnak.

Látom, milyen nehéz helyzetben vannak az emberek. Sokan elveszítették a munkájukat, ez nagyon fájó dolog. A mi életünkben szerencsére nincs probléma, mi itthon elvagyunk, mások pedig a frontvonalban küzdenek, tényleg, mint egy háborúban. Nem egyszerű feldolgozni ezt.

Az U21-es válogatott szövetségi edzője hozzátette, felemás érzései vannak, egyrészt örül, hogy több időt tölthet otthonában a családjával, másrészt viszont szomorú, hogy ez a világjárvány miatt következett be.

Volt olyan, hogy beszélgettünk a feleségemmel, milyen jó lenne, ha esetleg lenyugodna az életünk, és itthon lehetnénk többet. Ez most megtörtént, de persze nem ilyen áron szerettük volna 

– fogalmazott a tréner.

Úgy véli, kicsit lazább az életük, mint iskolaidőben, később kelnek, gyermekeivel a közös tanulás után fociznak az udvaron, főzőcskéznek, jól érzik magukat együtt.

Most van időm arra is, hogy többet olvassak. A ház körül szintén akad tennivaló, úgyhogy ami felgyülemlett, azt most meg tudom csinálni. Végre együtt tudok lenni a gyerekeimmel 

– árulta el Gera Zoltán, aki szerint a legfontosabb, hogy az emberek otthonában békesség legyen, így könnyebb átvészelni ezt a nehéz időszakot.

Új terveket talál ki otthon

Jelenleg Gera is otthonról próbál dolgozni. Meccseket néz vissza, kihasználja a felszabadult idejét arra, hogy új edzésterveket gyártson, ami segíthet az általa irányított U21-es nemzeti csapatnak.

Van időm azon is gondolkodni, az elmúlt hat mérkőzésen mit csináltunk rosszul, s hogyan tudjuk kijavítani a hibákat – magyarázta a szakember. - írta a Blikk.hu
Close Menu