Hajnal Tamás: Senki nem kérdőjelezheti meg a bajnoki címet


A Ferencváros labdarúgócsapatának sportmenedzsere elmondta, a koronavírus-járvány miatt természetesen a zöld-fehéreknél is gyökeresen megváltoztak a dolgok, hiszen mindenkinek új ez a szituáció, ami nagy kihívás elé állítja a klubot.

„A legfontosabb ebben a helyzetben, hogy mindenféle kockázatot kizárjunk és jó példát mutassunk. Ugyanakkor felelősséggel tartozunk a klub iránt is azzal, hogy megpróbáljunk olyan körülményeket teremteni, hogy a játékosokat arra is felkészítsük, hogy a bajnokság kezdetére a lehető legjobb állapotban legyenek” – nyilatkozta az M4 Sportnak.


Az 59-szeres válogatott egykori középpályás hozzátette, a keret minden játékosa Magyarországon tartózkodik, sőt „kis csoportos foglalkozás” keretében edzéseket is látogatnak, természetesen a hatósági előírásokat szem előtt tartva.


„Úgy döntöttunk, kis csoportokban tartunk heti három alkalommal edzést a Népligetben. Ez azt jelenti, hogy maximum hat játékos van egyszerre, egy időben a pályán, és mielőtt kiszállnak az autóból, megmérjük a lázukat. A játékosok otthon öltöznek, úgy érkeznek meg az 50-60 perces edzésre” – mesélte Hajnal.


Alapvetően a fizikális szinten tartás a cél, de a labda is előkerül a tréningeken, hogy a játékosok a lehető legkönnyebben felvegyék majd a ritmust, mikor újraindul a bajnokság. Merthogy a Fradinál bíznak abban, hogy előbb vagy utóbb folytatódik az NB I.


„Mi úgy készülünk és az a célunk, hogy le tudjuk játszani a hátralévő meccseket” – szögezte le.


A címvédő két meccsel kevesebbet játszva három ponttal vezeti a tabellát a Vidi előtt, tehát ha jelen állás mellett fújnák le a pontvadászatot – ahogy Belgiumban tették –, a Fradi lenne a bajnok, Hajnal Tamás szerint azonban „akkor igazságos a végeredmény, ha az összes meccset lejátszották”.


„Ha a jövőben mégis úgy alakulnának a dolgok, hogy nem engedné ezt meg az egészségügyi helyzet, akkor kell majd jobban elgondolkozni. Mi kedvező helyzetben vagyunk, mert három ponttal vezetjük a bajnokságot úgy, hogy kettő mérkőzéssel kevesebbünk van. Szóval igazán senki nem kérdőjelezhetné meg a bajnoki címet, de még egyszer hangsúlyozom: mi szeretnénk lejátszani a hátralévő meccseket” – zárta sorait Hajnal Tamás.
M4Sport.hu 
Close Menu