Salah ismét hatalmas adománnyal segítette szülővárosát

Az egyiptomi játékosnak nem ez az első jelentős segítsége országának.


A Liverpool labdarúgócsapatának támadója, Mohamed Szalah több ezer tonna ételt és friss húst adományozott szülővárosának Nagrignak, és a Gharbiya kormányzóság lakóinak, hogy segítse a koronavírus-járvány által érintett családokat.

Emellett külön felhívta a térség lakóinak a figyelmét, hogy kerüljék a nagy összejöveteleket, és tartsák be a járvánnyal kapcsolatos egészségügyi útmutatásokat. Az egyptindependent információi szerint többek között két borjút is levágnak, és a húst elosztják a falu és a szomszédos falvak lakóinak.

Szalah jótékonysági alapja rendszeresen nyújt pénzügyi támogatást a faluban élő családok számára. A játékos korábban jelentős pénzösszeget adott már különböző kórházaknak, míg egy másik alkalommal öt hektár földterületet is adományozott szennyvíztisztító telep létesítéséhez, hogy a faluban mindig legyen friss ivóvíz.

Talán számos humanitárius és jótékonysági projektje is hozzájárult, hogy az ENSZ őt választotta 2020 februárjában a menekültek iskoláztatási programjának első nagykövetévé.


M4Sport.hu
Close Menu