Tebas: Akkor sem történik katasztrófa, ha Messi eligazolna Barcelonából

Javier Tebas az Inter korábbi elnökének szavaira reagálva elmondta, a spanyol bajnokságot nem érné drámai csapásként, ha Lionel Messi elhagyná a Barcelonát.


Massimo Moratti, a milánói kék-feketék egykori elnöke a napokban azt nyilatkozta, nem tartja lehetetlennek a hatszoros aranylabdás megszerzését.

Messi távozása a 2021-ben lejáró szerződése mellett leginkább azért került terítékre, mert egyre többször akadt nézeteltérése a katalán klub vezetésével. A La Liga elnöke azonban legutóbbi nyilatkozatában elmondta, nem tart attól, hogy a bajnokságot hátrányosan érintené, ha a Barcelona és az argentin zseni útjai elválnának és hozzátette, a spanyol bajnokság Cristiano Ronaldo távozását is túlélte. Ezen felül Tebas a Serie A-nak is odaszúrt egy picit.


"Nem hiszem, hogy Messi megszerzése megoldaná az olasz bajnokság problémáit, melynek számadatai gazdaságilag nem kiegyensúlyozottak, sok az adósságuk" - olvasható a La Liga elnökének nyilatkozata az AS-en.  


"Persze szeretném, ha Messi itt maradna, de ha távozik, akkor sem történik katasztrófa. Mikor Ronaldo a Juventusba igazolt, azt mondták, sok pénzt vesztünk, ehelyett azonban még több folyt be. A jó játékosok emelik egy bajnokság fényét, de nem nélkülözhetetlenek."


Messi a 2011/12-es szezonban 37 bajnokin 50 gólt szerzett, ami rekord a La Liga történetében, s bár már 32 éves, nem lassít, a mostani kiírásban 22 bajnokin 19-szer volt eredményes, s nem elhanyagolhatóan 12 asszisztot is kiosztott, úgyhogy a teljesítményét látva vélhetően sokan vitatkoznának Tebas elnökkel.



M4Sport.hu
Close Menu